Diszlexia, szorongás, szelektív mutizmus? Gyógyító Mantyusok. Mesekönyv, ami segít a nehézségeket leküzdeni

Speciális, olvasássegítő betűtípussal és Rippl Renáta új illusztrációival jelenik meg Bosnyák Viktória nagy sikerű Mantyusok-sorozatának első kötete, a Bátorság, Tomi!

Ki ne szeretne kiskutyát? Tomi is vágyik rá, de ahhoz le kell küzdenie félénkségét. Ha ez sikerül, nemcsak kutyát kap, de, bármilyen hihetetlen, vele együtt egy manót is. A történetből tehát az is kiderül, kik is azok a mantyusok, és hogyan segíthetik a gyerekeket…

A történet a szorongással vagy szelektív mutizmussal küzdő gyerekek, illetve
a velük foglalkozó pedagógusok számára egyaránt segítséget jelent.

A diszlexiával, illetve olvasási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozó Meixner Alapítvány által jóváhagyott betűtípus szélesebb körben segít
elhozni az olvasás élményét.

A mese végén a szociális és kommunikációs kompetenciákat segítő drámapedagógiai feladatok találhatók.

„A Mantyusok története izgalmas, szókincse, nyelvezete optimális a kezdő könyvolvasóknak. Ritka öröm olyan történettel találkozni, amely ilyen sokoldalúan segít a gyermekeknek gyakorló szövegolvasóvá válni. Jó szívvel ajánljuk az első olvasmányok egyikének.” (Meixner Alapítvány)

Mi is a szelektív mutizmus?

Gyermekpszichiátriai kórkép. Lányoknál valamivel gyakoribb az előfordulása, mint a fiúknál. Jellemzője, hogy a gyermek nem beszél óvodai vagy iskolai környezetben és idegen felnőttekkel, annak ellenére, hogy nem akadályozott a beszédképessége, a szülőkkel, testvérekkel, családtagokkal kommunikál. A szelektív mutizmus szélsőséges esete, amikor a gyerek csak az egyik szülővel – általában az anyával – beszél. Nehézségekben ütközik a kommunikáció, mert a gyermek nem reagál – visszahúzódó, félénk, közömbös. A betegség megjelenése és a diagnózis felállítása között gyakran évek is eltelhetnek. Enyhébb esetekben az érintettek nonverbálisan kommunikálnak, gesztusokkal, fejbólintással, mutogatással. A kezeletlen kórkép befolyásolja a gyermek társas kapcsolatait és tanulmányi előmenetelét. Kialakulásában genetikai, érzelmi, családi, szociális és egyéb környezeti hatások is szerepet játszhatnak. 

Bővebben a szelektív mutizmusról >>

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 66 oldal, keménytáblás, ISBN
9786155633478

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 11 =

hirdetés