Spanyol forró csokoládé

hirdetés

Édes, krémes, fűszeres. 

Hozzávalók két személyre

5 dkg legalább 65%-os étcsokoládé

3 dl tej 

1 mk őrölt fahéj

barna cukor ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük meg a tejet. Egy lábasban lassú tűzön olvasszuk fel a darabokra tört étcsokoládét a tej felével, közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé vált, öntsük hozzá a maradék meleg tejet és forraljuk fel – közben kevergessük.

Takaréklángon főzzük 8 percig, habverővel keverjük el, majd adjuk hozzá a fahéjat. Főzzük még pár percig, és édesítsük cukorral ízlés szerint.

Csészékbe adagolva forrón tálaljuk.

 

A 30 csokoládés recept c. könyv receptje alapján készült, apró módosításokkal. 

 

A könyv a Formás szakácskönyv-sorozat része. Itt találod a sorozat eddig megjelent köteteit >>

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás