Spanyol forró csokoládé
Édes, krémes, fűszeres.
Hozzávalók két személyre
5 dkg legalább 65%-os étcsokoládé
3 dl tej
1 mk őrölt fahéj
barna cukor ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsük meg a tejet. Egy lábasban lassú tűzön olvasszuk fel a darabokra tört étcsokoládét a tej felével, közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé vált, öntsük hozzá a maradék meleg tejet és forraljuk fel – közben kevergessük.
Takaréklángon főzzük 8 percig, habverővel keverjük el, majd adjuk hozzá a fahéjat. Főzzük még pár percig, és édesítsük cukorral ízlés szerint.
Csészékbe adagolva forrón tálaljuk.
A 30 csokoládés recept c. könyv receptje alapján készült, apró módosításokkal.
A könyv a Formás szakácskönyv-sorozat része. Itt találod a sorozat eddig megjelent köteteit >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.