Spanyol forró csokoládé

Édes, krémes, fűszeres. 

Hozzávalók két személyre

5 dkg legalább 65%-os étcsokoládé

3 dl tej 

1 mk őrölt fahéj

barna cukor ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük meg a tejet. Egy lábasban lassú tűzön olvasszuk fel a darabokra tört étcsokoládét a tej felével, közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé vált, öntsük hozzá a maradék meleg tejet és forraljuk fel – közben kevergessük.

Takaréklángon főzzük 8 percig, habverővel keverjük el, majd adjuk hozzá a fahéjat. Főzzük még pár percig, és édesítsük cukorral ízlés szerint.

Csészékbe adagolva forrón tálaljuk.

 

A 30 csokoládés recept c. könyv receptje alapján készült, apró módosításokkal. 

 

A könyv a Formás szakácskönyv-sorozat része. Itt találod a sorozat eddig megjelent köteteit >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenhat =

hirdetés