Tepsiben sült palacsinta, eperrel

A palacsintatészta gyorsan kikeverhető. Ha sűrűre készítjük a masszát, tepsiben is megsüthetjük az egészet. Bármilyen – nem extrán lédús – friss gyümölcsöt szórhatunk a tésztába. 

Hozzávalók

10 dkg finom búzaliszt

10 dkg zabpehelyliszt (készíthető csak finomlisztből is)

3 tojás

1 csipet só

2 dl tej

1 dl szénsavas ásványvíz

fél tasak vaníliás cukor

2 evőkanál barnacukor

20 dkg friss eper félbevágva (készíthetjük felkockázott, hámozott almával, málnával, magozott cseresznyével, meggyel…)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A hozzávalókból sűrű palacsintát keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt jénai tálba vagy magas falú tepsibe öntjük (a massza szétterítve 1-1,5 centi magas legyen), majd rászórjuk a friss gyümölcsöt és előmelegített sütőben 175-ös hőfokon nagyjából 30 percig sütjük.

Hidegen is finom édesség, tálalhatjuk eperszósszal, fagyival is.

A receptet Flóra konyhájában találtuk, egy kicsit módosítottuk.

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − öt =

hirdetés