Tepsiben sült palacsinta, eperrel
A palacsintatészta gyorsan kikeverhető. Ha sűrűre készítjük a masszát, tepsiben is megsüthetjük az egészet. Bármilyen – nem extrán lédús – friss gyümölcsöt szórhatunk a tésztába.
Hozzávalók
10 dkg finom búzaliszt
10 dkg zabpehelyliszt (készíthető csak finomlisztből is)
3 tojás
1 csipet só
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
fél tasak vaníliás cukor
2 evőkanál barnacukor
20 dkg friss eper félbevágva (készíthetjük felkockázott, hámozott almával, málnával, magozott cseresznyével, meggyel…)
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A hozzávalókból sűrű palacsintát keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt jénai tálba vagy magas falú tepsibe öntjük (a massza szétterítve 1-1,5 centi magas legyen), majd rászórjuk a friss gyümölcsöt és előmelegített sütőben 175-ös hőfokon nagyjából 30 percig sütjük.
Hidegen is finom édesség, tálalhatjuk eperszósszal, fagyival is.
A receptet Flóra konyhájában találtuk, egy kicsit módosítottuk.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.