Mentes csokitorta
Laktózmentes, cukormentes, gluténmentes recept a Dizájnkonyha online gasztro magazin ajánlásával.
Hozzávalók
3 banán
3 tojás
150 g eper
40 g kakaó
50 g 1:4 édesítő (cukorhelyettesítő)
40 g dió
1 tk sütőpor
100 g cukormentes étcsoki
30 g laktózmentes vaj
30 ml laktózmentes tej vagy növényi tej
vagy ha nem vagy laktózérzékeny
100 g cukormentes tejcsoki
30 g vaj
30 ml tej
Elkészítés
A banánt meghámozom, majd a tojásokkal és az eperrel együtt leturmixolom. A receptben fagyasztott epret használtam, de friss eperrel is elkészíthetjük.
Ezután egy tálba öntöm, majd hozzáadom a sütőport, a kakaót, az édesítőt és alaposan elkeverem.
Egy körülbelül 25 cm széles tortaformába öntöm, majd mehet az előmelegített sütőbe rakom 25 percre 170 C fokon. A formát kókuszolaj sprayvel fújtam ki, hogy biztosan ne tapadjon bele a tészta.
Amikor letelt az idő vegyük ki és hagyjuk hűlni. Amikor már langyos kiveszem a formából, majd fejjel lefelé visszateszem, így szép egyenes lesz a teteje.
A csokit felkockázom, hozzáadom a vajat és a tejet, majd mikróban 1-2 perc alatt megolvasztom. Alaposan elkeverem, majd a süti tetejére öntöm.
A diót apró darabokra vágom és megszórom vele a tetejét. 30 percre hűtőbe teszem, majd szeletelhető is.
Tuti tipp: Ha épp nincs szezonja egy gyümölcsnek, cseréld ki a receptben fagyasztott verzióra!
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.