Barackos grízes szelet

hirdetés

Ez a süti is konyhai kísérletezés eredménye, a hozzávalók rögtönzéses alapon kerültek bele, a receptben megadott mennyiségek nem tűpontosak, de elrontani nem nagyon lehet, ha gyakran készítesz kevert sütiket. Gríz is került bele. A tésztája kellemes, szaftos, miután megsült, citromos sziruppal locsoltuk meg. Lédús gyümölcsökkel érdemes elkészíteni.

Hozzávalók (22×22 cm magas falú tepsihez, kb. 16 szelethez)

3 egész tojás

165 g natúr joghurt (Zott – egy nagy dobozos fele)

10 dkg barna cukor (kristálycukor is jó hozzá vagy más sütikhez bevált édesítő)

5 dkg olvasztott, nem forró vaj

10 dkg búzadara

10 dkg liszt

1 mk sütőpor

kevés vanília aroma v. fél csomag vaníliás cukor 

csipetnyi só

fehér húsú őszibarack (a fotón látható sütibe ez került – a kertből való)

Sziruphoz

1 dl víz

fél dl cukor

1 citrom leve

Ehhez a sütihez kifejezetten jók a leves gyümölcsök. A nagyobb gyümölcsöket felszeletelve megforgathatod kevés cukorban (és fahéjban), s a levével együtt felhasználhatod – arra ügyelj, hogy egyenletesen oszlasd el a tészta felszínén. (Így a szirupot akár ki is hagyhatod, a tészta a gyümölcs levétől finom szaftos lesz.)

Elkészítés

A tojásokat üsd egy nagyobb keverőtálba, alaposan keverd össze, majd add hozzá a joghurtot, a cukrot, a vajat és keverd habos állagúvá. Keverd hozzá a grízt, a vanília aromát, a sót, majd a masszát hagyd fél óráig pihenni – a gríz megszívja magát. Végül keverd hozzá a lisztet. A piskótatésztánál valamivel sűrűbb masszát kapsz. 

Öntsd vajjal kikent tepsibe, majd sorakoztasd rá a szeletelt gyümölcsöt és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 25-30 percig.

Közben készítsd el a citromos szirupot: egy deci vizet főzz össze fél deci cukorral. Sűrű szirupot kapsz, hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a citromlevet és keverd alaposan össze. 

A szirupot öntsd a kész sütire, ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle.

Csokis-banános szelet

 

hirdetés

Mesterházy Mónika

főszerkesztő

2012-ben indítottam el az Életszépítőket, saját kedvtelésre. Eleinte csak a Facebookon létezett, majd 2013-ban magazin született belőle. Nem mindig volt könnyű kitartani mellette, de a hitem valahogy mindig továbbvitte. Hálás vagyok mindazoknak, akik ebben jó szívvel, hozzáértőn segítettek. 2017. októberétől Szépítők Magazinként megy tovább. A lényeg nem változik: vagyunk, akik voltunk „Életszépítőkként”, azt adjuk továbbra is, amit hűséges Olvasóink megszoktak, s talán el is várnak tőlünk. Végzettségem szerint szociális munkás, mentálhigiénés szakember vagyok, újságíró, kiadványszerkesztő, intézményi kommunikátor. Papírok, szakmák, szerepek... Anya vagyok, társ, és ebben szeretnék igazán jó lenni.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás