Almás-mákos szelet tej-, tojás- és gluténmentesen
Gyorsan összeállítható, elronthatatlan sütemény, tésztája finom, rugalmas. Hagyományosan is elkészíthető, ez a tojás-, tej- és gluténérzékenyek számára ajánlott recept.
Hozzávalók
10 dkg Mester süteményliszt
1 tojás – jelen esetben annak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 ek por és 5 ek víz)
10 dkg darált mák
10 dkg cukor
1/2 dl olaj
150 ml Joya mandulás rizstej
1 jó nagy vagy két közepes alma
egy csapott tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem, majd hozzáadtam a reszelt almát, a loprofinos vizet, a rizstejet, az olajat. Az egészet jól kikevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem.
Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e.
Recept, fotók: Hidi Marika | Malena konyhája >>
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.