Almás-mákos szelet tej-, tojás- és gluténmentesen

Gyorsan összeállítható, elronthatatlan sütemény, tésztája finom, rugalmas. Hagyományosan is elkészíthető, ez a tojás-, tej- és gluténérzékenyek számára ajánlott recept.

Hozzávalók

10 dkg Mester süteményliszt

1 tojás – jelen esetben annak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 ek por és 5 ek víz)

10 dkg darált mák

10 dkg cukor

1/2 dl olaj

150 ml Joya mandulás rizstej

1 jó nagy vagy két közepes alma

egy csapott tk szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem, majd hozzáadtam a reszelt almát, a loprofinos vizet, a rizstejet, az olajat. Az egészet jól kikevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütöttem.

Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e.

Recept, fotók: Hidi Marika | Malena konyhája >>

Hidi Marika

Hasonló recept

makos4

Citrommázas almás-mákos

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + nyolc =

hirdetés