Zabpehelylisztes kevert almás palacsinta
Gyorsan elkészíthető édesség; az almát nem töltelékként használjuk, hanem a palacsintatésztába keverjük. Reszelt vagy vékonyra gyalult almával is elkészíthető; ha utóbbit választjuk, intenzívebben érezzük a palacsintában az alma ízét. A hagyományosnál sűrűbb palacsintatésztával készül. A zabpehelylisztes változatot ajánljuk, amely magas rosttartalma miatt jótékony hatású, de a liszteket fele-fele arányban keverhetjük is.
Hozzávalók 4 személyre
350 g zabpehelyliszt (vagy zabpehelyliszt és búza finomliszt egyenlő arányú keveréke)
2 tojás
2 közepes alma hámozva, reszelve vagy gyalulva
350 ml tej
szóda vagy buborékos ásványvíz
2 ek barnacukor (vagy kristálycukor)
1/2 csomag vaníliás cukor
csipet só
olaj
Szóráshoz
1 tk fahéj és 1 ek porcukor keveréke
Elkészítés
A száraz anyagokat keverjük össze, üssük bele a tojásokat. Keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy kb. tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Keverjük hozzá az olajat, majd forgassuk bele a reszelt/gyalult almát.
Forró, kevés vajjal vagy olajjal kikent serpenyőben ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományosnál vastagabb palacsintát kapunk; cikkelyekre vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.