Kézi varrással díszített ajándékkísérő

Ajándékkísérőt sokféle technikával készíthetünk. A készen kapható díszítés nélküli változatokat is számtalan módon tehetjük egyedivé, különlegessé (scrapbook, dekupázs, festés stb.). A kartonlapok öltéssel is díszíthetők – a technikát gyerekek, varrni nem tudók is könnyen elsajátíthatják, s nem időigényesebb, mint a többi díszítési mód. A végeredmény szerethető és egyedi.

Szükséges anyagok, eszközök

Hímzőfonalak

Ceruza

Olló

Tű (lyukasztáshoz nagyméretű, öltéshez normál varrótű)

hirdetés 

hirdetés 

Készítés

Jó tartású vastagabb kartonból is vághatunk ki ajándékkísérőt, de készen kapható díszítés nélküli ajándékkísérőket is kivarrhatunk – többféle színben és méretben kapható >>

A mintát rajzoljuk meg a kartonra (használhatunk hozzá nyomdát is, egyszerű vonalrajzos motívumot válasszunk). A mintát nagyméretű tűvel lyukasszuk ki – 2-3 milliméter távolságban. Lyukasztásnál óvatosan járjunk el, hogy a karton ne törjön.

Az öltés nagyon egyszerű: a minta egyik végén alulról kezdjük a varrást és felváltva (alulról, felülről) haladjunk. Először minden csak második öltés fog a színén látszani – ha végigértünk a mintán, a kimaradt részeket varrjuk a színén végig, a végére kirajzolódik a minta.

Tipp: könyvjelzőt is készíthetünk, nagyobb kartonra szöveget is varrhatunk, s bekeretezhetjük – egyedi, szép kézműves ajándék.

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom + négy =

hirdetés