Mandulás-diós aprósütemény, búzaliszt- és cukormentesen

Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és búzalisztet. A maga nemében egészséges, az alapját őrölt mandula és őrölt dió adja, minimális zabpehelyliszttel kiegészítve. Gyorsan összeállítható, azonnal süthető.

Hozzávalók egy nagy tepsihez

100 g mandulaliszt

50 g őrölt dió 

50 g zabpehelyliszt (gluténmentes zabliszt is kapható)

100 g felkockázott hideg vaj

1 egész tojás

8 dkg eritrit

1/2 mk vaníliaőrlemény

Elkészítés

A hozzávalókat gyúrd egynemű masszává. Lágy, könnyen formázható masszát kapsz. Ha nehéz vele dolgozni, kis időre tedd a hőtőbe.

A masszából csípj kisebb darabokat, enyhén lisztezett felületen sodorj belőle kb. egy centis rudakat, majd késsel vágd 2-3 centiméteresre és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.

Kerek formákat is készíthetsz, formál kb. 2 centis hengereket a tenyeredben, majd lapítsd össze.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverőn) süsd kb. 12-15 percig. (Sütésnél figyelj, mert gyorsan sül, hamar megbarnulhat, odaéghet.)

A sütiket még melegen hempergesd meg szőlőcukorban vagy porcukorban.

Nagyon finom, zárt dobozban napokig tárolható.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 2 =

hirdetés