Kreatív gasztroajándék: üvegbe zárt diós-kakaós keksz

Ezt az ajándékot elkészítheted kezdő konyhatündéreknek, gyakorlott háziasszonyoknak, sőt, olyanoknak is – férfiakat beleértve – akik eddig nem mertek megpróbálkozni a sütéssel.

Az üveget légmentesen zárd le. Dekoratív, sokáig gyönyörködhetnek benne – nincs benne romlékony alapanyag -, s ha rászánják magukat a keksz elkészítésére, nem tudják elrontani, főleg, ha receptet is mellékelsz hozzá.

Az alábbi üveg egy ízletes diós-kakaós zabpelyhes keksz száraz összetevőit rejti: 12 dkg apró szemű zabpehely, 100 dkg liszt, 10 dkg barna cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, csipetnyi só, maréknyi durvára vágott dió. 

A száraz összetevőkhöz adhatsz 2-3 dkg apróra vágott étcsokit vagy csoki pasztillát is, esetünkben ez kimaradt.

zabpelyhes_dios_csokis_keksz1

Ez a keksz hasonlóan készül. Ha ezt szeretnéd, ajándékba, kakaó és csoki helyett mokkáskanálnyi szárított citromhéjat és maréknyi vörösáfonyát rétegezz az üvegbe

Az alábbi leírást mellékeld az ajándékhoz

Használati útmutató 

Az üveg tartalmát öntsd egy közepes tálba. Adj hozzá két egész tojást és 10 dkg lágy – szobahőmérsékletű – vajat. Gyúrd össze. A tésztát tekerd frissentartó fóliába és tedd a hűtőbe 1-2 órára.

A tésztából tépkedj kb. evőkanálnyi mennyiségeket, formáld golyóvá, majd lapítsd ki keksz formára. Sorakoztasd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és süsd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – 12-15 percig.

Ha kihűltek a kekszek, zárd dobozban vagy üvegben tárold. 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 11 =

hirdetés