Kreatív gasztroajándék: üvegbe zárt diós-kakaós keksz
Ezt az ajándékot elkészítheted kezdő konyhatündéreknek, gyakorlott háziasszonyoknak, sőt, olyanoknak is – férfiakat beleértve – akik eddig nem mertek megpróbálkozni a sütéssel.
Az üveget légmentesen zárd le. Dekoratív, sokáig gyönyörködhetnek benne – nincs benne romlékony alapanyag -, s ha rászánják magukat a keksz elkészítésére, nem tudják elrontani, főleg, ha receptet is mellékelsz hozzá.
Az alábbi üveg egy ízletes diós-kakaós zabpelyhes keksz száraz összetevőit rejti: 12 dkg apró szemű zabpehely, 100 dkg liszt, 10 dkg barna cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, csipetnyi só, maréknyi durvára vágott dió.
A száraz összetevőkhöz adhatsz 2-3 dkg apróra vágott étcsokit vagy csoki pasztillát is, esetünkben ez kimaradt.
Az alábbi leírást mellékeld az ajándékhoz
Használati útmutató
Az üveg tartalmát öntsd egy közepes tálba. Adj hozzá két egész tojást és 10 dkg lágy – szobahőmérsékletű – vajat. Gyúrd össze. A tésztát tekerd frissentartó fóliába és tedd a hűtőbe 1-2 órára.
A tésztából tépkedj kb. evőkanálnyi mennyiségeket, formáld golyóvá, majd lapítsd ki keksz formára. Sorakoztasd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és süsd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – 12-15 percig.
Ha kihűltek a kekszek, zárd dobozban vagy üvegben tárold.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.