Finomabb és jóval olcsóbb, mint a bolti: fahéjas csiga kelt tésztából

Sokunk kedvence a kakaós vagy a fahéjas csiga – a gyerekek is imádják. Érdemes megsütni, nem csak azért, mert házilag készítve nagyjából 500 forintból hozható ki 12 darab, hanem azért is, mert nagyon finom, az illata belengi a lakást.

hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók 12 csigához

Tésztához

25 dkg liszt

1 dkg élesztő

1,25 dl tej

1 ek cukor

1 csipet só

1 tojássárgája

4 dkg vaj

Töltelékhez

3 evőkanál finomra őrölt fahéj

3 evőkanál cukor

6 dkg vaj

Elkészítés

A cukrozott langyos tejben futtassuk fel az élesztőt.

A lisztet szitáljuk egy közepes keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a sót – morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze, dagasszuk (kézzel vagy géppel).

Ha a tészta már nem ragad, dagasztás közben itt-ott hólyagosodik, hagyhatjuk pihenni. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük 45 percig.

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: a felolvasztott vajban keverjük el a fahéjat és a cukrot.

Ha megkelt a tészta, lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki nagyjából 1 centi vastagra, majd a fahéjas krémet kenjük rá. Tekerjük fel a tésztát szorosan, majd vágjunk belőle 1,5-2 centis szeleteket.

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra és 15-20 percig hagyjuk tovább kelni, majd előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig 180-as hőfokon.

A csigákat szórjuk meg porcukorral, de mivel így is kellően édes, ezt el is hagyhatjuk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 9 =

hirdetés