Zebrakeksz – sütés nélkül készül
Látványos, gyorsan, egyszerűen összeállítható finomság – nem kell sütni!
Hozzávalók
2 csomag győri Albert keksz (220 g)
0,5 liter tej
4 púpozott kanál cukor
4 púpozott kanál liszt
2 evőkanál holland kakaó
25 dkg vaj, vagy margarin
2 csomag Bourbon vaníliás cukor (elhagyható)
kókuszreszelék vagy őrölt dió a szóráshoz
Elkészítés
A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, majd sűrűre főzzük.
A még forró krémbe keverjük a vajat – ezzel kész is van a töltelék!
A kekszeket egyenként szépen összeragasztgatjuk a még forró főzött krémmel, végül az oldalait is bekenjük csokis krémmel.
Az egészet kókuszreszelékbe, vagy őrölt dióba hempergetjük, és alufóliába csomagoljuk. Másnap a ragasztással merőlegesen felszeleteljük, így kapjuk meg a zebracsíkos édességet.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.