Zebrakeksz – sütés nélkül készül

Látványos, gyorsan, egyszerűen összeállítható finomság – nem kell sütni!

Hozzávalók

2 csomag győri Albert keksz (220 g)

0,5 liter tej

4 púpozott kanál cukor

4 púpozott kanál liszt

2 evőkanál holland kakaó

25 dkg vaj, vagy margarin

2 csomag Bourbon vaníliás cukor (elhagyható)

kókuszreszelék vagy őrölt dió a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, majd sűrűre főzzük.

A még forró krémbe keverjük a vajat – ezzel kész is van a töltelék!

A kekszeket egyenként szépen összeragasztgatjuk a még forró főzött krémmel, végül az oldalait is bekenjük csokis krémmel.

Az egészet kókuszreszelékbe, vagy őrölt dióba hempergetjük, és alufóliába csomagoljuk. Másnap a ragasztással merőlegesen felszeleteljük, így kapjuk meg a zebracsíkos édességet.

 

Tuska Margó

by Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 10 =

hirdetés