Gyorsan finomat: cseresznyés tejfölös piskóta

Gyorsan összeállítható sütemény. Tejfölös piskótával készítjük, sütőpor nélkül, a tésztája zamatosabb, mint a hagyományos piskótáé. Friss, magozott meggyel, szeletelt sárgabarackkal is finom.

Hozzávalók közepes tepsihez

3 tojás szétválasztva

3 ek porcukor

1 tasak vaníliás cukor

4 ek finomliszt

3 ek tejföl

kb. 30 dkg kimagozott cseresznye

csipet só

 

Elkészítés

A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük.

A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a tejfölt.

A tojássárgát összeöntjük a tojáshabbal, hozzászitáljuk a lisztet és az egészet kézi habverővel finom mozdulatokkal összekeverjük.

A lágy masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük – ha három tojásból készítjük, a massza a közepes tepsit nem tölti ki egészen.

A megmosott, magozott, felezett cseresznyét eligazítjuk a tészta tetején.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 percig sütjük. A tetejét meghintjük porcukorral.

Megjegyzés: a cseresznyét felesleges cukrozni. Készülhet fahéjas porcukorba forgatott cseresznyével is; mi ezt a változatot szeretjük, jobban érvényesül a gyümölcs íze.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 11 =

hirdetés