Gyorsan finomat: cseresznyés tejfölös piskóta
Gyorsan összeállítható sütemény. Tejfölös piskótával készítjük, sütőpor nélkül, a tésztája zamatosabb, mint a hagyományos piskótáé. Friss, magozott meggyel, szeletelt sárgabarackkal is finom.
Hozzávalók közepes tepsihez
3 tojás szétválasztva
3 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 ek finomliszt
3 ek tejföl
kb. 30 dkg kimagozott cseresznye
csipet só
Elkészítés
A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a tejfölt.
A tojássárgát összeöntjük a tojáshabbal, hozzászitáljuk a lisztet és az egészet kézi habverővel finom mozdulatokkal összekeverjük.
A lágy masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük – ha három tojásból készítjük, a massza a közepes tepsit nem tölti ki egészen.
A megmosott, magozott, felezett cseresznyét eligazítjuk a tészta tetején.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 percig sütjük. A tetejét meghintjük porcukorral.
Megjegyzés: a cseresznyét felesleges cukrozni. Készülhet fahéjas porcukorba forgatott cseresznyével is; mi ezt a változatot szeretjük, jobban érvényesül a gyümölcs íze.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.