Sacher szelet

Sacher torta helyett Sacher szeletet is készíthetünk. Gyorsabban elkészül, a tésztája is más, de ízvilágában nagyon hasonlít a tortára.

Hozzávalók közepes tepsihez

Tésztához

6 tojás  szétválasztva

6 csapott ek porcukor

1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan, legalább 20-22% kakaótartalommal)

fél vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek finomliszt

csipet só

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Csokoládé bevonathoz

5 dkg vaj

150 g étcsokoládé

Elkészítés

sacher_szelet_3Kakaós piskótát készítünk. A tojássárgákat keverjük ki alaposan a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.

A kakaós masszához fokozatosan adagoljuk a lisztet (szitáljuk) és a tojáshabot felváltva, finom mozdulatokkal forgassuk össze, míg teljesen egynemű nem lesz. (Csipet sütőport is tehetünk a tésztába, de ha alaposan kikevertük a hozzávalókat, enélkül is lágy, levegős lesz az állaga.)

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 180-as hőfokon kb. negyed óráig.

Hagyjuk kihűlni. A tésztát – magasságától függően – vágjuk félbe éles késsel. Ha lapos a tészta, mert nagyobb tepsiben sütöttük meg, nem szükséges kettévágni, csak felezzük el. Kenjük meg az egyik tésztalap tetejét sárgabaracklekvárral, és fedjük be a másik lappal.

sacher_szelet_2

A lágy csokimázat megszórhatjuk csokireszelékkel. Narancsos étcsokoládéval hintettük meg

Készítsük el a csokimázat. Jó minőségű étcsokoládét olvasszunk fel vízgőz felett, keverjünk hozzá kevés vajat. A mázat kenjük a tésztára. Szeleteljük fel, mert ha megdermed, a csokimáz eltörik. Hűvös helyen tartsuk fogyasztásig.

Sacher torta

Sacher torta

A képre kattintva található a recept

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + négy =

hirdetés