Olasz tejpuding. Barackos panna cotta

Légies, könnyű desszert. Díszíthetjük friss fűszernövényekkel: bazsalikommal, mentalevéllel, citromfűvel, zsályával stb.

Hozzávalók a gyümölcspüréhez

4 sárgabarack (lehet vegyesen sárga- és nektarin), 1 kávéskanál zselatinpor, 1 kávéskanál fahéj, 2 evőkanál cukor

Hozzávalók a pudinghoz

2 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, 4 dl tejszín (Hulala), 10 g zselatinpor

A gyümölcspüré elkészítése

A barackot mossuk meg, turmixoljuk össze – adjuk hozzá a fahéjt, a cukrot, a kávéskanálnyi zselatinport és mérsékelt hőfokon, kevergetve forraljuk fel. A gyümölcspürét – a tál méretétől függően – 1-2 centis rétegben adagoljuk poharakba, tálakba, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy megdermedjen.

A puding elkészítése

A tejszínt, a tejet, a vaníliát, és a tasak zselatint keverjük össze, mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vegyük ki a hűtőből a gyümölcspürés tálakat és kanalazzuk a gyümölcsrétegre a pudingot. A tálkákat, poharakat tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt rövid időre állítsuk meleg vízbe a tálkákat, így ha felfordítjuk a pudinggal teli edényeket, könnyen kicsúszik belőlük a puding.

A pudingot hagyhatjuk az edényben is – lásd fotó, ez esetben a tejpuding kerüljön először a tálba, majd arra a gyümölcsréteg.

Fotó: everything-is-poetry

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =

hirdetés