Pillekönnyű málnás-csokis trüffeltorta. Lisztmentes desszert
Ha szeretnéd elbűvölni szeretteidet, vendégeidet, ezzel a recepttel garantáltan sikerül. Pillekönnyű, lisztmentes, nagyon csokis torta, rengeteg málnával.
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás
1, 25 dl tejszín
málna
Öntethez
2 nagy marék málna (mirelit, idényben friss)
1/2 citrom leve
1-2 evőkanál cukor
1 tk keményítő
Elkészítés
A csokoládét, tejszínt, vajat és cukrot gőz felett olvaszd fel.
A tojásokat üsd egy közepes keverőtálba és keverd habosra – ahhoz, hogy szép fehér tojáshabot kapj, sokáig kell verni. (A tojásokat szét is lehet választani, külön-külön felverni a sárgáját, fehérjét, majd elegyíteni.)
A felvert tojáshoz lassan keverd hozzá a csokoládés masszát.
Egy kisebb tortaformát kenj ki vékonyan vajjal, lisztezd, majd öntsd bele a lágy masszát és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 45 percig.
Amíg sül a torta, két nagy marék málnát kevés cukorral, fél citrom levével 1 percig forralj. Kevés keményítővel sűrítsd, majd sűrű lyukú szűrőn passzírozd át.
Ha megsült a torta, hagyd kihűlni, majd a tetejét kend meg a málnavelővel és bőségesen szórd meg málnával. Szórd meg porcukorral. A tetejére is csorgathatsz málnapürét.
Az eredeti receptet a teller-cake oldalán találtam.
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.