Sütés nélkül: csokis kekszszalámi pisztáciával, dióval, aszalt gyümölccsel
Egyszerűen, gyorsan összeállítható finomság, a klasszikus receptet alakította át Ági.
Hozzávalók 2 rúdhoz
150 g teavaj
100 g habtejszín
150 g 70 %-os étcsokoládé
1 ek kakaópor
125 g finomra őrölt háztartási keksz
125 g apróra darabolt háztartási keksz
1 csomag szárított narancshéj (Alnatura)
50 g aszalt áfonya
50 g aszalt sárgabarack (negyedelve)
100 g pirított negyedelt dió
50 g pisztácia
1-2 ek porcukor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A teavajat összeolvasztom a tejszínnel. Lekapcsolom a tűzhelyt, beletördelem a csokit, majd habverővel krémesre keverem. Hozzáadom a kakaóport.
A darált és a durvára vágott kekszeket összekeverem a narancshéjjal, az aszalt gyümölcsökkel és a magokkal. Ráöntöm a csokoládés masszát, és fakanállal alaposan összekeverem.
Elfelezem, majd frissen tartó fóliára halmozom. Hengerré formázom, körbetekerem a fóliával, majd ezen keresztül tovább formázom a rudat.
Egy napig hűvös helyen hagyom állni.
Kicsomagolom a rudakat, kevés porcukrot szitálok a fóliára és a szalámikat meghempergetem benne.
Tippek
Mi úgy szeretjük, ha a kekszdarabok ropogósak maradnak. Több tejszín (20-50 g) hozzáadásával a keksz is felpuhul.
Sós pisztáciával is elkészíthető – én is ezt használtam. Miután megtörtem, szűrőbe tettem, leöblítettem vízzel, majd szárazra töröltem és a dióval együtt enyhén megpirítottam.
Cukrot nem adtam hozzá, de ízlés szerint édesíthető.
Fotók, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.