Sütés nélkül: csokis kekszszalámi pisztáciával, dióval, aszalt gyümölccsel

Egyszerűen, gyorsan összeállítható finomság, a klasszikus receptet alakította át Ági. 

Hozzávalók 2 rúdhoz

150 g teavaj

100 g habtejszín

150 g 70 %-os étcsokoládé

1 ek kakaópor

125 g finomra őrölt háztartási keksz

125 g apróra darabolt háztartási keksz

1 csomag szárított narancshéj (Alnatura)

50 g aszalt áfonya

50 g aszalt sárgabarack (negyedelve)

100 g pirított negyedelt dió

50 g pisztácia

1-2 ek porcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Fotó: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

A teavajat összeolvasztom a tejszínnel. Lekapcsolom a tűzhelyt, beletördelem a csokit, majd habverővel krémesre keverem. Hozzáadom a kakaóport.

A darált és a durvára vágott kekszeket összekeverem a narancshéjjal, az aszalt gyümölcsökkel és a magokkal. Ráöntöm a csokoládés masszát, és fakanállal alaposan összekeverem.

Elfelezem, majd frissen tartó fóliára halmozom. Hengerré formázom, körbetekerem a fóliával, majd ezen keresztül tovább formázom a rudat.

Egy napig hűvös helyen hagyom állni.

Kicsomagolom a rudakat, kevés porcukrot szitálok a fóliára és a szalámikat meghempergetem benne.

Tippek

Mi úgy szeretjük, ha a kekszdarabok ropogósak maradnak. Több tejszín (20-50 g) hozzáadásával a keksz is felpuhul.

Sós pisztáciával is elkészíthető – én is ezt használtam. Miután megtörtem, szűrőbe tettem, leöblítettem vízzel, majd szárazra töröltem és a dióval együtt enyhén megpirítottam.

Cukrot nem adtam hozzá, de ízlés szerint édesíthető.

Fotók, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 16 =

hirdetés