Eszterházy szelet

Az Eszterházy torta népszerű magyar desszert, van kuglóf és tepsiben sütött változata is. A recept nem túlzóan alapanyag-igényes, s bár nem tartozik a ripsz-ropsz elkészíthető édességek közé, érdemes megsütni – fenséges finomság!

Hozzávalók

A piskótához

8 tojás

160 g cukor

200 g liszt

50 g darált dió

A krémhez

2 csomag vaníliás pudingpor

8 dl tej

5 evőkanál cukor

100 g darált dió

50 ml rum

200 g felvert tejszínhab

Tetejére

2 db tojásfehérje

160 g cukor

csokimáz

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Nyolc tojásfehérjét 160 g cukorral habosra verünk. Ha jó kemény a hab, hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük.

20 dkg lisztet és 5 dkg darált diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. Az így elkészített masszából 6 egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180 fokon, 10 perc alatt.

Elkészítjük a krémet. A pudingport a cukros tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált diót, a rumot, a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük.

A felső lap tetejét bevonjuk 2 tojásfehérjéből és 160 g cukorral keményre vert habbal. Körkörösen csokoládémázat folyatunk rá, a csíkokat kés élével mintázzuk.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept: Sütigyár | Fotó: Nagy Csaba

Hasonló recept

Eszterházy kuglóf

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 6 =

hirdetés