Málnás-rózsás brownie – Gasztrobloggerek kedvenc receptjei (1.)
Szekeres Ildó vagyok, a Tündérsüti blog szerzője, és azt a kedves felkérést kaptam, hogy mutassam meg nektek a kedvenc receptemet az oldalamról. Örömmel vállaltam a feladatot, és pontosan 0 percig kellett gondolkodnom, hogy melyik legyen ez a recept.
Az amerikai cukrászat szerelmese vagyok, így brownie hetente sül a konyhámban. Annak ellenére, hogy szerintem egy jól és szakszerűen elkészített brownie önmagában is a világ legfinomabb sütije, sokféle ízesítéssel próbálkoztam már. Ezek közül toronymagasan a málnás-rózsás ízkombináció a kedvencem. Ennek a receptjét osztom most meg veletek.
Ez egy édes kettesben fogyasztható kis adag, én 20×20 centis tepsiben, vagy 20 mini muffin kapszliban sütöm, ha valaki nagyobb mennyiséget szeretne, nyugodtan duplázza meg a receptet.
Hozzávalók
100 g étcsoki
70 g vaj
1 tojás
1 ek holland kakaópor
80 g cukor
60 g liszt
2 ek rózsavíz
100 g friss vagy fagyasztott málna
Elkészítés
A brownie, bár egyszerű, nagyon kényes, nem mindegy, hogy a pár összetevőjét hogyan, milyen sorrendben keverjük össze. Én Londonban, a Hummingbird Bakery-ben az alábbiak szerint tanultam:
1. A csokit és a vajat együtt megolvasztom – gőz felett vagy mikróban, ki hogy szereti.
2. A cukrot a tojással habosra keverem, amíg ki nem fehéredik.
3. Amikor a csokis-vajas massza hűlt 1-2 percet, hozzáöntöm a tojásos-cukros keverékhez, és jól elkeverem.
4. Ekkor mehet bele a rózsavíz.
5. Végül a száraz összetevők: a liszt és kakaópor a még gazdagabb csokis élményért és színért.
6. Utolsó mozzanatként óvatosan beleforgatom a málnát.
7. Sütőpapíros tepsiben, vagy mini muffin kapszlikban sütöm, előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig. Nem tovább, még akkor sem, ha a közepe nyersnek tűnik! Mire kihűl, pont tökéletesen ragacsos brownie állaga lesz.
Ez a receptem a They Draw and Cook oldalon is megtalálható, ami egy olyan receptoldal, ahol a hozzám hasonló, grafikus vénával megáldott sütibarátok osztják meg az illusztrált receptjeiket.
A következő bemutatkozás jogát a Szofika a konyhában szerzőjének szeretném átadni, aki a kedvenc gasztrobloggerem, és nem mellesleg a húgom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.