Habcsókos kalácspuding málnával, nektarinnal

Nagy kedvenc nálunk ez a kalácspuding! Zamatos a gyümölcsök levétől, illatos a vaníliától, a látványa pedig megragadó. Isteni az íze, könnyű elkészíteni, költséghatékony, hiszen bármilyen maradék kalácsot, akár maradék muffint is fel lehet használni hozzá.

 

Hozzávalók 4-5 személyre

20 -25 dkg kalács (lehet egyszerű mazsolás kalács, vagy maradék gyümölcsöskuglóf, bármilyen édes – kevert – sütemény)

5 dkg kristálycukor

1 cs Bourbon vaníliás cukor

5 dkg vaj

2 dl tej

2 nagy szobahőmérsékletű tojás

10 – 15 dkg málna (mirelit vagy friss)

3 -4 nektarin (befőttből is elkészíthető)

10 dkg porcukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kalácsot szeleteljük fel, rétegezzük egy kisebb tűzálló tál aljára. Nem kell kivajazni!

Keverjük el a tejet a kristálycukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a 3 tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kalácsra (a tészta magába szívja az egészet). Ha vaníliás kalácsból készítem, vagy valamilyen maradék muffinból ami már magában is édes, akkor a tejbe csak vaníliás cukrot teszek.

Szórjuk rá egyenletesen a málnát, helyezzük rá a gerezdekre vágott nektarint, tegyük a sütőbe és süssük 15 percig.

Amíg sül, elektromos habverővel kezdjük el felverni a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor már habos, de még nem kemény, púpozott evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden kanál cukor között verjük nagyjából 1 percig a habot, amíg fényes, sűrű, vágható masszát nem kapunk.

Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük a tetejére a cukros tojáshabot. Tegyük vissza sülni 15 percre. Közben figyelni kell rá, hogy a tojáshab meg ne égjen!

Langyosan és hidegen is finom!

 

By Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 11 =

hirdetés