Nelli és Levi házat épít (25.) Alapozás! Kevéssé tetszetős, ám fontos munkafázis: vasalás, betonozás

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 24 összeállítás itt olvasható >>

hirdetés 

hirdetés 

Nagyon nem akar nekünk segíteni az időjárás! A múltkori esőzések miatti csúszást nem sikerült behozni, így ezen került az utolsó vasalat az alapba. A vízszigetelésen túl vagyunk, sőt, az azt védő PVC réteget is feltették már. Ez a réteg vas a szinteltolás miatt kell, enélkül elképzelhető, hogy szétnyílna a szinttörésnél a ház. Természetesen nem úgy, mint egy érett pisztácia, de megrepedhetett volna.

A héten volt itthon a nővérem az unokaöcséimmel. Tőle kapjuk az egyik fürdőszobát, ezért megint ez a téma volt előtérben. Nem számítottam arra, hogy a fürdőszobai csempék egy-egy típusára akár 3-5 hetet is várni kell, mert nincs raktáron belőlük. A nővérem elvégzett egy lakberendező tanfolyamot néhány éve, de még mindig nem tudtunk zöld ágra vergődni a burkolatokat illetően. Levit is elcibáltuk pár fürdőszoba szalonba, de nem sokat segített; megint ott kötöttünk ki, ha lehet látszó beton a házban, ő már boldog, a többit rám bízza. Jó kis kompromisszum!

Annak apropóján, hogy a nővéremék itt voltak, édesapám elcsalogatta Budapestre a nagyapámat is, és együtt kimentek megnézni az építkezést. Nagyapám megdicsérte a kivitelezőt, gratulált nekik – szerinte is szépen dolgoznak.

Levi egyébként majdnem minden nap kimegy az építkezésre munka előtt, vált pár szót Petivel, a kivitelező cég vezetőjével, s már megy is tovább a dolgára.

Időközben rájöttem arra, hogy azért nem haladok a vásárlásokkal, mert amikor beérek egy boltba, túl sok inger ér. Valami nagyon megtetszik, más termék meg nagyon nincs a kedvemre, s ezzel vagyok elfoglalva, nem tudok a célra összpontosítani. Ezért egy régebben látott ötletet most én is megcsináltam; kis kártyákat gyártottam a helyiségekhez, ezek előlapjára inspirációs képeket ragasztottam, valamint színmintákat – a kártyák hátlapján található a bevásárló lista. Ezt felfűztem egy kulcstartóra, amit Levi egyik unokahúga fűzött nekem gyöngyből (Sunny, a kutyám látható rajta), így a legközelebbi shoppingolásra felkészülten tudok majd menni.

Tipp: ha te is hajlamos vagy impulzusok alapján vásárolni, készíts ilyen kártyát – segít rendszerezni és a kitűzött célra fókuszálni!

Ha jó idő lesz a következő héten, jövő pénteken újra jelentkezem!

 

Nelli

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tíz =

hirdetés