Természetesen szép: így készíthetünk fali képtartót kedvenc fotóinknak!

Ötletes fali képtartó készítésébe avatott be minket Dorci. Három egyforma hosszúra vágott vékonyabb faág, erős, natúr hatású kötöző és néhány fa ruhacsipesz szükséges hozzá, s persze jól jön, ha egy fúrógéppel felszerelt férfiember is van a közelben, aki segít a kivitelezésben.

hirdetés 

hirdetés 

A fali képtartó eredeti ötlete a Morning Creativity szerkesztőjétől, Erlendtől származik, legalábbis ő készített és mutatott be a blogján hasonlót. Érdemes szétnézni az weboldalán, tele van jobbnál jobb Csináld magad!, azaz DIY megoldásokkal! Korábban már mutattunk tőle gombos ötleteket. A cikk itt olvasható: Kreatív ötletek, avagy gombok újragondolva >>

Erlend fali képtartója uszadékfák felhasználásával készült, folyó- vagy patakparton lehet fellelni hasonló, folyamvíz által simára csiszolt fadarabokat. Dorci normál faágakat használt, ezzel is jól mutat. (Fanyesés idején érdemes pár formásabb darabot begyűjteni.)

 

Fotó: Morning Creativity

Fotó: Kovács Dóra

Hogyan készül?

A munka sziszifuszi része a faágak méretre vágása (ha nincs rutinos családtag, aki ügyesen bánik a fűrésszel, asztalossal vágassuk méretre). Ha a faágak nem is azonos méretűek, arra ügyeljünk, hogy a fúróval kialakított lyukak, melyeken a kötözőt átfűzzük, azonos távolságra kerüljenek egymástól. A kötözőt a fotón látható módon fűzzük át a faágon, miután átfűztünk, kössünk csomót rá – a csomózáskor ügyeljünk arra, hogy az ágak egyenesen álljanak. Tetszés szerinti faágból készíthetünk ily módon fali képtartót, akár falmagasságú is lehet, de három ággal már remekül mutat.

Fotó: Kovács Dóra

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =

hirdetés