Sütés nélkül, gyorsan, finomat: zabpelyhes-diós golyók gyümölccsel

Liszt, tojás, vaj/margarin, tej nélkül készül, villámgyorsan összeállítható, tápláló és finom.

Hozzávalók

30 dkg apró szemű zabpehely (harmadát le is darálhatjuk)

20 dkg őrölt vagy darabolt sótlan napraforgómag

5 dkg darált dió

5 dkg mazsola

3-4 evőkanál méz (ennél többet is felvehet, a méz lekvárral kiegészíthető)

1 bögrényi (3 dl) apróra vágott gyümölcs (lehet kompót, magozott meggy, aszalt gyümölcs, vegyesen, gyümölcsdarabos lekvárt is használhatunk)

 

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk kis gömböket a masszából.

A golyókat megforgathatjuk kókuszreszelékben, darált dióban. Gyorsan megvan, tápláló és nagyon finom!

Az eredeti recept a Tiszta ízek c. vegetáriánus szakácskönyvben jelent meg

Fotó: www.howsweeteats.com

 

hirdetés
1 válasz
  1. szilva
    szilva says:

    elkészítettem ma, szerencsére nem csak 3-4 ek méz volt itthon, mert akkor bajban lettem volna. a dupláját tettem bele, és még simán felvett cirka 2 deci sk eperlekvárt. apró szemű zabpelyhet használtam, nem daráltam le (sőt, a diót és a szotyát is csak apróra vagdostam). egyébként pedig fincsi :)

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 12 =

hirdetés