Sütés nélkül, gyorsan, finomat: zabpelyhes-diós golyók gyümölccsel

hirdetés

hirdetés

Liszt, tojás, vaj/margarin, tej nélkül készül, villámgyorsan összeállítható, tápláló és finom.

Hozzávalók

30 dkg apró szemű zabpehely (harmadát le is darálhatjuk)

20 dkg őrölt vagy darabolt sótlan napraforgómag

5 dkg darált dió

5 dkg mazsola

3-4 evőkanál méz

1 bögrényi (3 dl) apróra vágott gyümölcs (lehet kompót, magozott meggy, aszalt gyümölcs, vegyesen, gyümölcsdarabos lekvárt is használhatunk)

 

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk kis gömböket a masszából.

A golyókat megforgathatjuk kókuszreszelékben, darált dióban. Gyorsan megvan, tápláló és nagyon finom!

Az eredeti recept a Tiszta ízek c. vegetáriánus szakácskönyvben jelent meg

Fotó: www.howsweeteats.com

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás
  1. elkészítettem ma, szerencsére nem csak 3-4 ek méz volt itthon, mert akkor bajban lettem volna. a dupláját tettem bele, és még simán felvett cirka 2 deci sk eperlekvárt. apró szemű zabpelyhet használtam, nem daráltam le (sőt, a diót és a szotyát is csak apróra vagdostam). egyébként pedig fincsi 🙂

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás