Sütés nélkül, gyorsan, finomat: zabpelyhes-diós golyók gyümölccsel
Liszt, tojás, vaj/margarin, tej nélkül készül, villámgyorsan összeállítható, tápláló és finom.
Hozzávalók
30 dkg apró szemű zabpehely (harmadát le is darálhatjuk)
20 dkg őrölt vagy darabolt sótlan napraforgómag
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
5-6 evőkanál méz
5-6 evőkanál baracklekvár
1 bögrényi (3 dl) apróra vágott gyümölcs (lehet kompót, magozott meggy, aszalt gyümölcs, vegyesen, gyümölcsdarabos lekvárt is használhatunk)
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, annyi mézet és lekvárt adjunk hozzá, amennyivel már összeáll a massza.
A golyókat megforgathatjuk kókuszreszelékben, darált dióban. Gyorsan megvan, tápláló és nagyon finom!
Az eredeti recept a Tiszta ízek c. vegetáriánus szakácskönyvben jelent meg
Fotó: www.howsweeteats.com
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
elkészítettem ma, szerencsére nem csak 3-4 ek méz volt itthon, mert akkor bajban lettem volna. a dupláját tettem bele, és még simán felvett cirka 2 deci sk eperlekvárt. apró szemű zabpelyhet használtam, nem daráltam le (sőt, a diót és a szotyát is csak apróra vagdostam). egyébként pedig fincsi :)