Meggylekváros mákos szelet. Glutén- és tejmentes süti
Liszt- és tejérzékenyek is fogyaszthatják. Cukor helyett xilittel is elkészíthető.
Hozzávalók
20 dkg darált mák
5 dkg lenmagliszt
1 mk szódabikarbóna
3 tojás
4 dkg xilit
4 dkg vaj/ghí vagy kókuszzsír
3-5 ek kókusztej
őrölt fahéj
1 megmosott (bio)citrom reszelt héja
mazsola
meggydzsem vagy meggylekvár
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a xilitet, majd a mákot, keverjük hozzá a lisztet és a szódabikarbónát.
Adjuk hozzá az olvasztott, de nem forró zsiradékot és szükséges mennyiségű kókusztejet.
Piskótához hasonló állagú masszát kapunk.
Ízesítsük fahéjjal, citromhéjjal, szórhatunk bele mazsolát is.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt normál méretű tepsibe, majd 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd felezzük meg. Egyik felét kenjük meg meggylekvárral (vagy más fanyarabb gyümölcsízzel, lekvárral), és a másik tésztalappal borítsuk be. Ezután szeleteljük.
Tipp: finomliszttel, tehéntejjel, cukorral is elkészíthető (ízlés szerint édesítsük, ez a változat nem túl édes).
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.