Meggylekváros mákos szelet. Glutén- és tejmentes süti

Liszt- és tejérzékenyek is fogyaszthatják. Cukor helyett xilittel is elkészíthető.

Hozzávalók

20 dkg darált mák

5 dkg lenmagliszt

1 mk szódabikarbóna

3 tojás

4 dkg xilit

4 dkg vaj/ghí vagy kókuszzsír

makosszelet33-5 ek kókusztej

őrölt fahéj

1 megmosott (bio)citrom reszelt héja

mazsola

meggydzsem vagy meggylekvár

Elkészítés

A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a xilitet, majd a mákot, keverjük hozzá a lisztet és a szódabikarbónát.

Adjuk hozzá az olvasztott, de nem forró zsiradékot és szükséges mennyiségű kókusztejet.

Piskótához hasonló állagú masszát kapunk.

Ízesítsük fahéjjal, citromhéjjal, szórhatunk bele mazsolát is.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt normál méretű tepsibe, majd 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

A tésztát hagyjuk kihűlni, majd felezzük meg. Egyik felét kenjük meg meggylekvárral (vagy más fanyarabb gyümölcsízzel, lekvárral), és a másik tésztalappal borítsuk be. Ezután szeleteljük.

Tipp: finomliszttel, tehéntejjel, cukorral is elkészíthető (ízlés szerint édesítsük, ez a változat nem túl édes).

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Meggyes-mákos kevert süti

Meggyes-mákos kevert süti

Citrommázas almás-mákos

Citrommázas almás-mákos

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 4 =

hirdetés