Gyorsan finomat: törökméz házilag
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, szép dobozban vagy díszcsomagolásban különleges gasztroajándék.
Hozzávalók
10 dkg cukor
4 evőkanál méz
1,5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A mézet és a cukrot tegyük egy kis lábasba és keverjük össze. Forraljuk fel. Amikor eléri az aranysárga színt, vegyük le a tűzről és gyorsan keverjük hozzá a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg – a massza ekkor pezsegni kezd és a térfogata is megnő. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, majd borítsuk ki egy szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Hidegen éles késsel szeletelhető, de szabálytalan darabokat is törhetünk belőle.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.