Gyorsan finomat: törökméz házilag

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, szép dobozban vagy díszcsomagolásban különleges gasztroajándék.

Hozzávalók

10 dkg cukor

4 evőkanál méz

1,5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

A mézet és a cukrot tegyük egy kis lábasba és keverjük össze. Forraljuk fel. Amikor eléri az aranysárga színt, vegyük le a tűzről és gyorsan keverjük hozzá a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg – a massza ekkor pezsegni kezd és a térfogata is megnő. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, majd borítsuk ki egy szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.

Hidegen éles késsel szeletelhető, de szabálytalan darabokat is törhetünk belőle.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 1 =

hirdetés