Mogyorós-mascarponés trüffelgolyó

Ránézésre olyan, mint a kókuszgolyó. Nagyon finom trüffel, könnyű elkészíteni. 

Hozzávalók kb. 25 darabhoz

50 g darált mogyoró

100 g kókuszreszelék

40 g porcukor

40 g lágy vaj (szobahőmérsékletű)

1 ek vaníliás cukor

60 g tortabevonó (tejcsoki)

40 g mascarpone

40 ml rum

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A darált mogyorót a kókuszreszelék felével együtt pirítsuk kevés ideig egy serpenyőben. Amikor már érezzük az illatát, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a vaníliás cukorral és a lágy vajjal keverjük jó krémesre. Adjuk hozzá a kókuszreszelékes mogyorót, és az egészet alaposan keverjük össze.

A tortabevonót gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a mascarponét. A csokis krémet adjuk a kókuszreszelékes-mogyorós masszához, alaposan keverjük össze, hozzáadva a rumot is.

Tegyük hűtőbe pár órára.

A masszából evőkanálnyi mennyiséget vegyünk a kezünkbe és formáljunk belőle golyókat. A golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben.

Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk!

Tipp: pralinépapírba, bonbon dobozkába csomagolva különleges gasztroajándék.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 5 =

hirdetés