Mogyorós-mascarponés trüffelgolyó
Ránézésre olyan, mint a kókuszgolyó. Nagyon finom trüffel, könnyű elkészíteni.
Hozzávalók kb. 25 darabhoz
50 g darált mogyoró
100 g kókuszreszelék
40 g porcukor
40 g lágy vaj (szobahőmérsékletű)
1 ek vaníliás cukor
60 g tortabevonó (tejcsoki)
40 g mascarpone
40 ml rum
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A darált mogyorót a kókuszreszelék felével együtt pirítsuk kevés ideig egy serpenyőben. Amikor már érezzük az illatát, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A porcukrot a vaníliás cukorral és a lágy vajjal keverjük jó krémesre. Adjuk hozzá a kókuszreszelékes mogyorót, és az egészet alaposan keverjük össze.
A tortabevonót gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a mascarponét. A csokis krémet adjuk a kókuszreszelékes-mogyorós masszához, alaposan keverjük össze, hozzáadva a rumot is.
Tegyük hűtőbe pár órára.
A masszából evőkanálnyi mennyiséget vegyünk a kezünkbe és formáljunk belőle golyókat. A golyókat forgassuk meg kókuszreszelékben.
Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk!
Tipp: pralinépapírba, bonbon dobozkába csomagolva különleges gasztroajándék.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.