Túrós-epres szelet

Túrós-epres. Eperszezonban kihagyhatatlan…

Hozzávalók közepes tepsihez

Tésztához

30 dkg liszt

1 pohár (150 g) görög joghurt

3 tojás

15 dkg cukor

5 dkg teavaj

1 csapott mk sütőpor

csipetnyi só

Túrókrémhez

50 dkg túró

150 g görög joghurt

1 tojássárgája

5 ek cukor

1 citrom reszelt héja

1 tk vaníliapuding por

kb. 20 dkg felezett eper

Elkészítés

A lisztet keverd össze a sütőporral. 

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd habosra a cukorral, az olvasztott – nem forró! – vajjal, a joghurttal. A fehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva keverd a tojássárgás masszához.

Borítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, terítsd szét.

A túrót villával törd össze, add hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojássárgáját, a pudingport, a citromhéjat. A túrókrémet egyenletesen oszd el a tészta tetején.

A felezett epret nyomkodd a túrókrémbe.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 35-40 percig.

Szórd meg porcukorral vagy szőlőcukorral.

https://eletszepitok.hu/sajttorta-fozott-eperszosszal-es-friss-eperrel/

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 5 =

hirdetés