Túrós-epres szelet
Túrós-epres. Eperszezonban kihagyhatatlan…
Hozzávalók közepes tepsihez
Tésztához
30 dkg liszt
1 pohár (150 g) görög joghurt
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg teavaj
1 csapott mk sütőpor
csipetnyi só
Túrókrémhez
50 dkg túró
150 g görög joghurt
1 tojássárgája
5 ek cukor
1 citrom reszelt héja
1 tk vaníliapuding por
kb. 20 dkg felezett eper
Elkészítés
A lisztet keverd össze a sütőporral.
A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd habosra a cukorral, az olvasztott – nem forró! – vajjal, a joghurttal. A fehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá, majd a lisztet és a tojáshabot felváltva keverd a tojássárgás masszához.
Borítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, terítsd szét.
A túrót villával törd össze, add hozzá a tejfölt, a cukrot, a tojássárgáját, a pudingport, a citromhéjat. A túrókrémet egyenletesen oszd el a tészta tetején.
A felezett epret nyomkodd a túrókrémbe.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 35-40 percig.
Szórd meg porcukorral vagy szőlőcukorral.
https://eletszepitok.hu/sajttorta-fozott-eperszosszal-es-friss-eperrel/
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.