Epres-túrós palacsinta sütőben sütve

Ennek az édességnek túróval dúsított palacsintatészta az alapja, de a palacsintával ellentétben nem serpenyőben, hanem sütőben készül. Cseresznyével, meggyel is elkészíthető.

Hozzávalók

3 db tojás

100 g cukor

kevés só

250 g túró

250 g liszt

250 g tej

100 g buborékos víz

50 g olaj

kb. 30-40 dkg földieper

Tetejére

30 g teavaj, porcukor, földieper (s ha van, erdei szamóca)

Fotó: Molnár Ágnes

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a sóval keverjük fehéredésig. A túrót villával nyomkodjuk szét, majd keverjük krémesre a tejjel és az olajjal. Adjuk hozzá a cukros tojást, majd felváltva a lisztet és szódavizet.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt 21 centi átmérőjű tortaformába, majd rakjuk ki a megmosott, kettévágott eprekkel.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. fél óráig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.

Még forrón, a tetejére tegyünk nagyon vékonyra szeletelt – gyalult – hideg teavajat. Tálalás előtt szórjuk meg friss, megmosott földieperrel, szamócával, s hintsük meg porcukorral.

Tippek: aki az édesebb ízeket szereti, tegyen bele több cukrot. Ha lazább tésztát szeretnénk, külön verjük fel a tojásfehérjét habnak és a legvégén forgassuk a tésztához, vagy adjunk hozzá egy teáskanálnyi sütőport.

Fotó: Molnár Ágnes

Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetehangoltan

Kapcsolódó összeállításunk

epres habos szelet

Epres habos szelet

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + tizenhét =

hirdetés