Szedres-fehér csokoládés szelet

Szeder és fehér csokoládé – tökéletes párosítás. Györgyi kevert sütis alapreceptjét bolondította meg. Gyorsan összeállítható, finom édesség.

Hozzávalók

4 tojás

30 dkg liszt

15-20 dkg cukor

1,5 dl joghurt

1,5 dl étolaj

1 csomag sütőpor

40 dkg szeder

10 dkg fehér csokoládé

1 csipet só

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Az egész tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot, majd verd fehéredésig, míg habszerűvé válik a tojás. Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, majd szitáld a folyékony alapanyagokhoz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.

A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd szórd meg az egészet szederrel.

Előmelegített sütőben 170-es hőfokon kb. 35 perc alatt készre sül – ajánlott a tűpróba.

Porcukorral meghintve tálald!

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizennyolc =

hirdetés