Szedres-fehér csokoládés szelet

hirdetés

Szeder és fehér csokoládé – tökéletes párosítás. Györgyi kevert sütis alapreceptjét bolondította meg. Gyorsan összeállítható, finom édesség.

Hozzávalók

4 tojás

30 dkg liszt

15-20 dkg cukor

1,5 dl joghurt

1,5 dl étolaj

1 csomag sütőpor

40 dkg szeder

10 dkg fehér csokoládé

1 csipet só

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Az egész tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot, majd verd fehéredésig, míg habszerűvé válik a tojás. Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, majd szitáld a folyékony alapanyagokhoz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.

A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd szórd meg az egészet szederrel.

Előmelegített sütőben 170-es hőfokon kb. 35 perc alatt készre sül – ajánlott a tűpróba.

Porcukorral meghintve tálald!

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás