Szedres-fehér csokoládés szelet
Szeder és fehér csokoládé – tökéletes párosítás. Györgyi kevert sütis alapreceptjét bolondította meg. Gyorsan összeállítható, finom édesség.
Hozzávalók
4 tojás
30 dkg liszt
15-20 dkg cukor
1,5 dl joghurt
1,5 dl étolaj
1 csomag sütőpor
40 dkg szeder
10 dkg fehér csokoládé
1 csipet só
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Az egész tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot, majd verd fehéredésig, míg habszerűvé válik a tojás. Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, majd szitáld a folyékony alapanyagokhoz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.
A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd szórd meg az egészet szederrel.
Előmelegített sütőben 170-es hőfokon kb. 35 perc alatt készre sül – ajánlott a tűpróba.
Porcukorral meghintve tálald!
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.