Epres-habos minitorta

A csinos és finom minitorta alapja hagyományos piskóta is lehet, de az alábbi tartalmasabb tésztával is elkészíthető. Málnás változatban is kipróbálható!

Hozzávalók 

(2-4 minitortához, attól függően, hogy mennyi lapot használunk fel)

A tésztához

25 dkg liszt

25 dkg vaj

15-20 dkg porcukor (van, aki 25 deka cukorral készíti, szerintünk elég belőle kevesebb is, és bevált alternatív édesítőkkel is elkészíthető)

5  tojás

1 tk sütőpor

Töltelékhez

40-50 dkg eper vékonyra szeletelve

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

1 tasak vaníliás cukor

1 tasak habfixáló

porcukor ízlés szerint

1 citrom reszelt héja

eperlekvár vagy friss eperszósz

Elkészítés

A lágy vajat, a porcukrot,  és az egész tojásokat keverjük egyneművé, majd adagoljuk hozzá több részben a sütőporral elegyített lisztet. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. Fontos, hogy nagy tepsiben süssük, így relatíve vékony tésztalapot kapunk, amit nem kell kettévágni, csupán nagyobb 8-12 centis kör alakú kiszúróval kisebb darabokat kell kiszúrni belőle.

A krémhez keverhetünk pár evőkanál friss eperpürét, de fehér krémmel is mutatós és finom.

Keverjük össze a mascarpone-t porcukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

A habtejszínt egy másik tálban verjük kemény habbá a habfixálóval, majd keverjük a mascarpone-hoz. 

A kör alakú kiszúróval kiszúrt tésztalapokból 2-3 darabot használhatunk egy minitortához. Az alsó lapra kenhetünk kevés eperlekvárt vagy eperszószt (elhagyható, majd rakjunk rá vékonyra szeletelt eperdarabokat, s erre kerüljön a tejszínes krém. A műveletet ismételjük meg: a krémre fektessünk újabb tésztalapot, kenjük meg lekvárral v. eperszósszal, sorakoztassunk rá epret, majd jöhet a krém. A krémre egy újabb tésztalap kerüljön, erre krém, és felezett vagy negyedelt eperdarabok.  A torta oldalán a krémet spatulával simítsuk el.

Fogyasztásig hűtőben hagyjuk dermedni.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

hirdetés