Túrós kevert szelet, vörösáfonyával, dióval
Könnyen, gyorsan összeállítható kevert süti. A túrónak és a tejfölnek köszönhetően a tésztája finom puha, nem morzsálódik.
Hozzávalók
22×22 cm tepsihez, kb. 16 kisebb szelethez
2 egész tojás
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
20 dkg túró
1/2 kis dobozos tejföl (75 g)
1 cs Bourbon vaníliás cukor
10 dkg cukor (vagy más bevált édesítő, mézzel is finom)
1 bögre (2 dl) rétesliszt
késhegynyi sütőpor
maréknyi vörösáfonya
1-2 ek durvára vágott dió (elhagyható)
Elkészítés
A tojásokat egy keverőtálban keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük hozzá a vajat, apránként a túrót és a tejfölt, végül a sütőporral kevert réteslisztet, az áfonyát és a diót.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.