Túrós kevert szelet, vörösáfonyával, dióval

hirdetés

Könnyen, gyorsan összeállítható kevert süti. A túrónak és a tejfölnek köszönhetően a tésztája finom puha, nem morzsálódik.

Hozzávalók

22×22 cm tepsihez, kb. 16 kisebb szelethez

2 egész tojás

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

20 dkg túró

1/2 kis dobozos tejföl (75 g)

1 cs Bourbon vaníliás cukor

10 dkg cukor (vagy más bevált édesítő, mézzel is finom)

1 bögre (2 dl) rétesliszt

késhegynyi sütőpor

maréknyi vörösáfonya

1-2 ek durvára vágott dió (elhagyható)

Elkészítés

A tojásokat egy keverőtálban keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük hozzá a vajat, apránként a túrót és a tejfölt, végül a sütőporral kevert réteslisztet, az áfonyát és a diót.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás