Túrós kevert szelet, vörösáfonyával, dióval

Könnyen, gyorsan összeállítható kevert süti. A túrónak és a tejfölnek köszönhetően a tésztája finom puha, nem morzsálódik.

Hozzávalók

22×22 cm tepsihez, kb. 16 kisebb szelethez

2 egész tojás

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

20 dkg túró

1/2 kis dobozos tejföl (75 g)

1 cs Bourbon vaníliás cukor

10 dkg cukor (vagy más bevált édesítő, mézzel is finom)

1 bögre (2 dl) rétesliszt

késhegynyi sütőpor

maréknyi vörösáfonya

1-2 ek durvára vágott dió (elhagyható)

Elkészítés

A tojásokat egy keverőtálban keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük hozzá a vajat, apránként a túrót és a tejfölt, végül a sütőporral kevert réteslisztet, az áfonyát és a diót.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + tizenkettő =

hirdetés