Szilvás-fahéjas muffin rizsliszttel
Búzaliszttel is elkészíthető, de rizsliszttel is érdemes kipróbálni. Gluténmentes.
Hozzávalók 12 darabhoz
3 tojás
20 dkg rizsliszt
15 dkg porcukor (vagy 8 dkg barnacukor és 2-3 ek méz)
1/2 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej
kb. 0,8 dl étolaj
1/2 cs sütőpor
1 ek rum vagy rumaroma
1 kis tálka szilva kimagozva, apróra vágva
2 ek barnacukor + 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
Az apróra vágott szilvát megforgatjuk a barnacukorban és az őrölt fahéjban (kevés levet enged, ezt is felhasználhatjuk).
A tojásokat keverőtálba ütjük és felverjük. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cukrokat, a tejet, az olajat, a rumaromát (vagy rumot) végül a sütőporral elkevert lisztet. Pár percig állni hagyjuk.
A masszát a muffin sütőbe helyezett muffin kapszlikba adagoljuk, a kapszlik 3/4 részét töltjük meg. Pár szem szilvát kanalazunk rá és keveset a szilva levéből.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 percig sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A rizslisztes muffin élvezeti értéke teljesen egyezik a búzalisztes változatéval, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.