Dalgona, avagy tej kávéhabbal
A Dalgona kávé ránézésre hasonlít a görög frappéhoz, ám ez a kávékülönlegesség indiai eredetű, és kisebb receptmódosítással mostanság vált felkapottá. Hűtőben két napig is eláll a kávéhab, ha több adagot készítenénk belőle egyszerre. Pohárdesszertként is fogyaszható, ez esetben a pohárba morzsolt kekszet kell tenni, s erre mehet a tej, kávéhab.
Hozzávalók 2 adaghoz
3 dl tej
3 teáskanál instant kávé
3 teáskanál cukor
3 tk meleg víz
Elkészítés
A kávét, a cukrot és a vizet addig keverjük robotgéppel, amíg sima krémes habot nem kapunk.
Ez a mennyiség 3-4 deci kávéhoz elegendő.
Fotók: Babicz Rita
Videó a készítéséről
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.