Pezsgőkrémmel töltött epres bonbon

Lassan itt az eperszezon, eperből remek bonbonokat készíthetünk. Mi passzol leginkább az eperhez? Egy kis édes pezsgő, így igazán ünnepi desszertet készíthetünk.

Hozzávalók (20 db bonbonhoz)

150-200 g étcsokoládé

100 g fehér csokoládé

15 g állati eredetű tejszín (30%-os)

5-6 ek édes pezsgő

1 tk vanília kivonat

1 tk méz 1 tk vaj

1-2 ek liofilizált (szárított), vagy aszalt eper

Eszközök

szilikon, vagy polikarbonát bonbonforma >>

habkártya

maghőmérő

szilikon spatula

Így készül a töltelék

A fehér csokoládét egy nagyobb tálba daraboljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a mézet és a vajat, majd mikrohullámú sütőben 20-20 másodpercenként átkeverve megolvasztjuk és egy sima krémet készítünk. Végül hozzáadjuk a pezsgőt, a vanília kivonatot és az eperdarabokat is a krémhez, amit szintén alaposan elkeverünk. A tölteléket felhasználás előtt 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.

A bonbonok összeállítása

Az étcsokoládé 2/3-át egy tálba törjük, majd óvatosan felolvasztjuk.

Az olvadt csokihoz adjuk a maradék étcsokoládét, ezt azonban ne tördeljük darabokra. A csokit ezután folyamatosan kevergetés mellett hűtsük 31-32°C-ra és hagyjuk, hogy az egész csokoládédarabka lassan felolvadjon, ezáltal temperáljuk az étcsokit.

Ha elértük a kellő hőmérsékletet, a bonbonformát melegítsük át egy hajszárítóval és töltsük tele az olvadt étcsokival. A formát néhányszor ütögessük a konyhapulthoz, hogy a felesleges légbuborékok eltávozzanak, majd fordítsuk át és a csokit hagyjuk kifolyni, a tetejéről pedig habkártya segítségével húzzuk le a felesleget.

A formát ezután tegyük 20 percre hűtőszekrénybe, hogy az étcsoki megszilárdulhasson.

A tölteléket egy kiskanál, vagy egy levágott csücskű zacskó segítségével töltsük a kicsokizott forma mélyedéseibe, hagyva helyet a bonbon lezárásához.

A formát már csak annyi időre tegyük ismét hűtőbe, amíg a maradék étcsokit megolvasztjuk és lezárjuk vele a bonbonokat. A felesleges csokis a habkártya segítségével húzzuk le (ha nincs habkártyánk, fa spatulával is dolgozhatunk), majd újabb 20 perces hűtés után már fordíthatjuk is ki a kész bonbonokat a formából!

A bonbonokat friss eperszemekkel is kínálhatjuk a vendégeknek.

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

Ajánló

Bonbon

Édesek, formásak: ajándékozzunk saját készítésű bonbont!

Látványos édesség: őszibarack sütemény

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 7 =

hirdetés