Felpörget, felvidít, felmelegít: tejhabos fahéjas kakaó csilivel

fuszeres_kakao6001

Hűvös napokon csodát tud tenni! Jó minőségű kakaóból érdemes elkészíteni. Érzékeny gyomrúak kihagyhatják belőle a csilit, anélkül is finom, elég leheletnyi csilivel megszórni a tejhabot.

Hozzávalók 2 személyre

3 dl tej + 1 dl a habhoz

Holland Kakaópor 20-22% 250 g/papírdoboz

1 ek Tutti holland kakaópor

1 ek barna cukor v. méz (ízlés szerint édesíthető)

1/2 kk őrölt fahéj

1/2 mk finomra őrölt csili

csipet só

2-3 pillecukor

Elkészítés

Kevés meleg tejben keverjük a cukrot és a kakaót csomómentesre, majd öntsük az egészet a többi tejhez. Adjuk hozzá a fahéjt, a csilit és forraljuk fel. Ha elérte a forráspontot, kapcsoljuk ki a tűzhelyt és hagyjuk még 1-2 percig a főzőlapon, vagy – ha gáztűzhelyen készül – takaréklángon főzzük még pár percig (közben kevergessük).

Adagoljuk bögrébe, a maradék egy deci tejet habosítsuk és öntsük a kakaóra.

Forrón tálaljuk, megszórhatjuk pillecukorral.

Tejhab helyett tejszínnel is elkészíthető, forrás előtt apróra tört étcsokoládéval is dúsíthatjuk. 

Tálalási ötlet

kakao_fuszeres

A bögréket fejjel lefelé olvasztott csokoládéba márthatjuk, majd durvára tört mandulába vagy kekszbe.

Kép: Personal Creations

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 14 =

hirdetés