Felpörget, felvidít, felmelegít: tejhabos fahéjas kakaó csilivel
Hűvös napokon csodát tud tenni! Jó minőségű kakaóból érdemes elkészíteni. Érzékeny gyomrúak kihagyhatják belőle a csilit, anélkül is finom, elég leheletnyi csilivel megszórni a tejhabot.
Hozzávalók 2 személyre
3 dl tej + 1 dl a habhoz
1 ek barna cukor v. méz (ízlés szerint édesíthető)
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 mk finomra őrölt csili
csipet só
2-3 pillecukor
Elkészítés
Kevés meleg tejben keverjük a cukrot és a kakaót csomómentesre, majd öntsük az egészet a többi tejhez. Adjuk hozzá a fahéjt, a csilit és forraljuk fel. Ha elérte a forráspontot, kapcsoljuk ki a tűzhelyt és hagyjuk még 1-2 percig a főzőlapon, vagy – ha gáztűzhelyen készül – takaréklángon főzzük még pár percig (közben kevergessük).
Adagoljuk bögrébe, a maradék egy deci tejet habosítsuk és öntsük a kakaóra.
Forrón tálaljuk, megszórhatjuk pillecukorral.
Tejhab helyett tejszínnel is elkészíthető, forrás előtt apróra tört étcsokoládéval is dúsíthatjuk.
Tálalási ötlet
A bögréket fejjel lefelé olvasztott csokoládéba márthatjuk, majd durvára tört mandulába vagy kekszbe.
Kép: Personal Creations
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.