Habkönnyű gesztenyefelfújt lisztmentesen, minimális cukorral
Lisztmentes, alacsony cukortartalmú finomság, ami cukormentesen is elkészíthető. Frissen fogyasztva az igazi! A tálkákba adagolt masszába – közvetlenül sütés előtt – egy-egy szem meggyet is tehetünk.
Hozzávalók 4 db 6 cm átmérőjű kerámia szuflé formához
250 g gesztenyemassza (cukormentes)
5 dkg eritrit
1 mk vaníliaőrlemény (vagy 1 tasak vaníliás cukor)
2 nagy tojás szétválasztva
1 Sport szelet (a klasszikus kiszerelés, 31 g) – a cukormentes változathoz hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládé
szóráshoz porcukor vagy apróra porított eritrit
Elkészítés
Egy közepes keverőtálba reszeljük bele a hideg gesztenyemasszát, adjuk hozzá a tojássárgákat, az eritritet, a vaníliaőrleményt, majd az egészet alaposan keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal forgassuk hozzá a gesztenyemasszához. Addig keverjük, míg a massza egynemű nem lesz. A lágy masszát kanalazzuk a vékonyan kivajazott szuflé formákba. Szórjuk meg apróra vágott Sport szelettel – vagy étcsokival.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral vagy apróra porított eritrittel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.