Habkönnyű gesztenyefelfújt lisztmentesen, minimális cukorral

Lisztmentes, alacsony cukortartalmú finomság, ami cukormentesen is elkészíthető. Frissen fogyasztva az igazi! A tálkákba adagolt masszába – közvetlenül sütés előtt – egy-egy szem meggyet is tehetünk.

Hozzávalók 4 db 6 cm átmérőjű kerámia szuflé formához 

250 g gesztenyemassza (cukormentes)

5 dkg eritrit

1 mk vaníliaőrlemény (vagy 1 tasak vaníliás cukor)

2 nagy tojás szétválasztva

1 Sport szelet (a klasszikus kiszerelés, 31 g) – a cukormentes változathoz hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládé

szóráshoz porcukor vagy apróra porított eritrit

Elkészítés

Egy közepes keverőtálba reszeljük bele a hideg gesztenyemasszát, adjuk hozzá a tojássárgákat, az eritritet, a vaníliaőrleményt, majd az egészet alaposan keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és finom mozdulatokkal forgassuk hozzá a gesztenyemasszához. Addig keverjük, míg a massza egynemű nem lesz. A lágy masszát kanalazzuk a vékonyan kivajazott szuflé formákba. Szórjuk meg apróra vágott Sport szelettel – vagy étcsokival. 

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral vagy apróra porított eritrittel.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + 4 =

hirdetés