Jól élsz?

Semmire sincs garancia az életben. El lehet kallódni már egészen korán ún. jó családban is. És fel lehet nőni a csillagos égig átokverte nehéz gyerekkor után is. A körülmények persze meghatározóak.

Hova születsz?

Melyik földrészre, országba, országrészbe…? Szűkíthető a kör városrészig, utcáig. Bizonyos szinten már a lakcímed is meghatároz.

Milyen a család, ahová érkezel?

Egyben van? Egész? Ha egész, egészséges is? Ha csonka, lehet teljes úgy is! Lehet benne olyan értéktöbblet, ami az egészben nincs meg. 

Milyen emberek a szüleid?

Milyenek emberek külön-külön? Milyenek együtt? Milyenek szülőként?

Hogyan, kikkel indulsz el?

Ki lesz az első gondozód, nevelőd, oktatód? Milyenek a veled egyidős társak, akik körülvesznek, s évekig körülötted maradnak. 

Végül – mindenekelőtt – milyen vagy te?

Mit tudsz magadból kihozni? Mit akarsz kezdeni az életeddel? Mit teszel meg azért, hogy jól élj? Hisz mindenki szeretne jól élni… Képes vagy akarattal megtenni mindent, ami tőled telik? Képes vagy kihozni magadból a legtöbbet, a legjobbat? Igen? Nos, így sem biztos, hogy tökéletes életed lesz. A lényeg, hogy megtettél mindent.

Semmire sincs garancia az életben. Ami biztos: a vágyak, félelmek, lehetőségek, akadályok, érzelmek bonyolult, átláthatatlan rendszere. Belül és kívül: benned és minden egyes emberben.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 3 =

hirdetés