Pohárdesszert gyorsan, egyszerűen: epres kuszkusz
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető pohárdesszert.
Hozzávalók 2 pohárhoz
6 szem eper
2 dl kuszkusz
2 dl forró víz
1 dl tejföl
1 evőkanál xilit (méz vagy porcukor)
kb. 1 centi vanília rúd kikapart magja
Elkészítés
A kuszkuszt forrázzuk le a vízzel, és fedjük le, kb. 5 percig pihentessük.
Az epret vágjuk apró darabokra és osszuk szét a poharakba.
A tejfölt keverjük el a xilittel (mézzel vagy porcukorral), keverjük hozzá a vaníliarúd kikapart magját.
A kuszkuszt keverjük össze az édes tejföllel, majd osszuk szét a poharakba.
A tetejét friss eperrel díszítsük – eperszósszal is meglocsolhatjuk.
Azonnal fogyasztható, lehűtve is kínálhatjuk.
Fotó, recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.