Zabpelyhes barackos szelet

Reformsütinek is nevezhetjük fő alkotóeleme, a zabpehely magas vitamin- és rosttartalma miatt. Mellette szól még, hogy gyorsan elkészíthető, s persze nagyon finom. 

Száraz összetevők

15 dkg dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)

kb. 8 dkg zabpehelyliszt (finom búzaliszttel is elkészíthető és teljes kiőrlésű liszttel is)

2 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)

1 teáskanál szódabikarbóna

1-2 csipet só

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze.

A többi hozzávaló

10 dkg lágy vaj

15 dkg barnacukor (vagy más, alternatív édesítő)

4 evőkanál natúr joghurt (3%-os) vagy tejföl

1 csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

20-25 dkg szeletelt sárgabarack

3-4 evőkanál házi sárgabarack lekvár

 

Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt közepes tepsi közepére és lapítsuk ki.

 

A masszára kenjünk vékonyan (házi) baracklekvárt.

A barackokat szeleteljük fel, és szépen elrendezve nyomkodjuk a masszába.

 Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 35 perc.

A tésztája kissé morzsálódik, de nagyon finom édesség, érdemes elkészíteni! 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

hirdetés