Zabpelyhes barackos szelet
Reformsütinek is nevezhetjük fő alkotóeleme, a zabpehely magas vitamin- és rosttartalma miatt. Mellette szól még, hogy gyorsan elkészíthető, s persze nagyon finom.
Száraz összetevők
15 dkg dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)
kb. 8 dkg zabpehelyliszt (finom búzaliszttel is elkészíthető és teljes kiőrlésű liszttel is)
2 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér (elhagyható)
1 teáskanál szódabikarbóna
1-2 csipet só
A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze.
A többi hozzávaló
10 dkg lágy vaj
15 dkg barnacukor (vagy más, alternatív édesítő)
4 evőkanál natúr joghurt (3%-os) vagy tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
20-25 dkg szeletelt sárgabarack
3-4 evőkanál házi sárgabarack lekvár
Elkészítés
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt közepes tepsi közepére és lapítsuk ki.
A masszára kenjünk vékonyan (házi) baracklekvárt.
A barackokat szeleteljük fel, és szépen elrendezve nyomkodjuk a masszába.
Sütési hőmérséklet: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 35 perc.
A tésztája kissé morzsálódik, de nagyon finom édesség, érdemes elkészíteni!
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.