Zabpelyhes gofri teljes kiőrlésű rizsliszttel, friss barackmártással

A gofri készülhet búzaliszt helyett rizsliszttel, annak teljes kiőrlésű változatával is és zabpehellyel is dúsítható – így magasabb a rosttartalma és tápértéke is, s nem mellékesen, nagyon finom.

Hozzávalók 2-3 adaghoz

5 dkg apró zabpehely

10 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt vagy rizsliszt (finomliszttel is elkészíthető)

3 egész tojás

2-3 ek méz vagy cukor

fél tasak vaníliás cukor 

3 dkg olvasztott vaj

fél citrom reszelt héja

kb. 2 dl tej

csipetnyi só

Barackmártáshoz

3 őszibarack

2 ek barna cukor

1 mk őrölt fahéj

Elkészítés

A tojásokat üssük egy közepes keverőtálba, majd a mézzel vagy a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a citromhéjat, a zabpelyhet, a sót – keverjük egyneművé, majd adagoljuk hozzá több részletben, felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet. (Evőkanálnyi apróra vágott aszalt gyümölcs is kerülhet bele.)

Tejföl kicsit hígabb, sűrű palacsintatésztát kapunk. Merőkanálnyi adagokat adagoljunk belőle a gofrisütőbe, és süssük aranybarnára.

Nagyon finom mellé a frissen készített gyümölcsmártás. Meggyből, barackból, vegyes gyümölcsből gyorsan elkészíthető. A fotókon látható mártás őszibarackból készült – apróra vágtuk, hozzákevertünk kb. 2 evőkanál barna cukrot és egy mokkáskanálnyi őrölt fahéjat, majd összeforraltuk fedő alatt. Ahogy elkészül, máris tálalható a gofri mellé.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =

hirdetés