Finom vendégváró, különleges gasztroajándék: tojáslikőr házilag
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Finom vendégváró, feldíszített üvegpalackban különleges gasztroajándék.
Hozzávalók kb. 1 liter likőrhöz
5 tojássárgája (piacról, őstermelőtől)
25 dkg porcukor
2 Bourbon vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
5 dl házi tej (piacról)
2,5 dl 20% tejszín
2,5 dl vodka
Elkészítés
Tejforraló lábasban a tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliás cukorral vagy 10 dkg porcukorral és a vaníliával. Hagyjuk kihűlni.
A tojássárgákat egy nagy keverőtálban kikeverjük a maradék porcukorral, majd hozzáadjuk a hideg tejszínes tejet, végül az alkoholt is hozzákeverjük.
Sterilizált palackba adagoljuk.
Érdemes fogyasztás előtt hetekkel elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei. Időnként rázzuk meg az üveget.
Fotó: Sebastian Koppehel
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.