Csokis-kávés rolád

Nagyon jó ízű, lágy sütemény, elsősorban csoki- és kávéimádóknak!

Hozzávalók a tésztához

20 dkg étcsokoládé

20 dkg cukor

7 tojás

kevés só

Töltelékhez

300 ml édes tejszín

30 ml kávé

2 ek kávélikőr

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd rakjuk félre öt percre hűlni.

Egy tálban keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, egy másik edényben a tojásfehérjéket verjük fel habnak. Miután a csokoládé kihűlt, keverjük a tojássárgájához, majd finom mozdulatokkal keverjük hozzá a tojáshabot.

Egy 33×23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát símítsuk bele a tepsibe, majd 20-25 percig süssük.

Borítsuk ki a piskótát, húzzuk le róla a sütőpapírt, takarjuk le nedves törölközővel, majd miután kihűlt, csomagoljuk be alufóliával. Hagyjuk így, míg meg nem puhul.

A krémhez verjük fel a tejszínt, közben keverjük hozzá a likőrt és a kávét.

Egyenletesen kenjük be a piskótát a kávés krémmel, majd a rövidebb oldalánál kezdve tekerjük fel.

 

GasztrostúdióVízi Orsolya receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

hirdetés