Kukucskálós süti, boci vagy búvár szelet

hirdetés

hirdetés

Aki szereti a túrós édességeket, nem fog csalódni! Többféle elnevezése ismert: kukucskálós süti, búvár szelet, boci szelet.

Hozzávalók a kakaós gömbökhöz

12,5 dkg margarin

20 dkg finomliszt

3 evőkanál kakaópor

15 dkg cukor

2 egész tojás

fél csomag sütőpor

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, majd formáljunk belőle kb. 2 centi átmérőjű gömböket. Sütőpapírral bélelt tepsibe szellősen helyezzük egymás mellé a golyókat, erre kerül majd a túrós massza.

Hozzávalók a túrókrémhez

50 dkg túró

15 dkg porcukor

12,5 dkg margarin

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

4 tojás sárgája

4 tojás felvert habja

A hozzávalókat alaposan keverjük el, a tojáshabot a legvégén adjuk hozzá.

Elkészítés

A masszát öntsük rá a kakaós gömbökre, simítsuk el egyenletesen a tepsiben (a túrókrém teljesen befedi a golyókat). Előmelegített sütőben süssük 160 Celsius-fokon, légkeveréses funkción nagyjából fél óráig. A legjobb, ha a tűpróbára hagyatkozunk – ha a túrókrém kezd megpirulni, valószínűleg a kakaós gömbök is átsültek.

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás