Csokis muffin friss eperrel

Használjuk ki az eperszezont, a friss gyümölcsből mennyei, gyorsan összedobható süteményt tudunk készíteni!

Hozzávalók 12 nagyobb muffinhoz

22 dkg liszt

1 egész tojás

1 pohár natúr joghurt (150 g)

1,5 dl tej

12 dkg cukor

15 dkg vaj

1 púpos evőkanál kakaópor

10 dkg jó minőségű étcsokoládé

1 cs vaníliás cukor

1 tk fahéj

10-15 szem friss eper

Elkészítés

A csokit gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és hagyjuk felolvadni a csokiban. A gázsütőt tekerjük fel 200°C-ra, hogy rendesen elő tudjon melegedni.

Az epret mossuk meg és daraboljuk fel kisebb-nagyobb darabokra.

A muffin forma mélyedéseibe sorakoztassunk muffin papírokat, vagy vajazzuk ki. A száraz hozzávalókat (liszt, cukrot, vaníliás cukor, kakaópor és fahéj) egy mélyebb tálban keverjük össze, majd öntsük rá a tejet és joghurtot, üssük rá a tojást, majd ezeket alaposan keverjük el.

Ehhez a még kissé kemény masszához adjuk a már nem meleg, de még olvadt vajas csokit és alaposan dolgozzuk el. A feldarabolt epret szórjuk a muffin kapszlikba, amikre egyenlő arányban elosztva kanalazzuk a csokis tésztát.

A muffinok kb. 20-25 perc alatt készre sülnek a 200°C-os sütőben, a sütés végén ne feledjük a tűpróbát! Arra mindenki számítson, hogy a friss eper levet fog ereszteni és kissé elfolyósodik, de ettől lesz igazán különleges ez a sütemény!

Jó étvágyat!

ildiKOKKI

Ildi gasztroblogja >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + húsz =

hirdetés