Csokis muffin friss eperrel
Használjuk ki az eperszezont, a friss gyümölcsből mennyei, gyorsan összedobható süteményt tudunk készíteni!
Hozzávalók 12 nagyobb muffinhoz
22 dkg liszt
1 egész tojás
1 pohár natúr joghurt (150 g)
1,5 dl tej
12 dkg cukor
15 dkg vaj
1 púpos evőkanál kakaópor
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
10-15 szem friss eper
Elkészítés
A csokit gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és hagyjuk felolvadni a csokiban. A gázsütőt tekerjük fel 200°C-ra, hogy rendesen elő tudjon melegedni.
Az epret mossuk meg és daraboljuk fel kisebb-nagyobb darabokra.
A muffin forma mélyedéseibe sorakoztassunk muffin papírokat, vagy vajazzuk ki. A száraz hozzávalókat (liszt, cukrot, vaníliás cukor, kakaópor és fahéj) egy mélyebb tálban keverjük össze, majd öntsük rá a tejet és joghurtot, üssük rá a tojást, majd ezeket alaposan keverjük el.
Ehhez a még kissé kemény masszához adjuk a már nem meleg, de még olvadt vajas csokit és alaposan dolgozzuk el. A feldarabolt epret szórjuk a muffin kapszlikba, amikre egyenlő arányban elosztva kanalazzuk a csokis tésztát.
A muffinok kb. 20-25 perc alatt készre sülnek a 200°C-os sütőben, a sütés végén ne feledjük a tűpróbát! Arra mindenki számítson, hogy a friss eper levet fog ereszteni és kissé elfolyósodik, de ettől lesz igazán különleges ez a sütemény!
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.