Finom almás pite kétféle tésztával
Ez a látványos és finom pite bármilyen gyümölccsel elkészíthető, almával is nagyon ízletes!
Hozzávalók
Alaphoz
25 dkg liszt
12 dkg vaj
2 evőkanál cukor
3 evőkanál hideg víz
1 csipet só
Töltelékhez
1 kg savanykás alma
5-6 evőkanál barnacukor
1 citrom leve
1 tk fahéj
Felső réteghez
4 db tojássárga
4 db tojásfehérje
3 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 kk vanília
Elkészítés
Reszeld le a meghámozott almát egy nagyobb lyukú reszelőn! Facsard rá a citrom levét, keverd el a cukorral és fahéjjal. Tedd félre!
Készítsd el az alaptésztát: tedd egy tálba a hozzávalókat, és gyors mozdulatokkal gyúrj tésztát belőle!
Egy 23-24 centis tortaformát vajazz ki!
A tésztát nyújtsd kör alakúra, fektesd a formába. 180 fokos sütőben kb. 10 percig elő kell sütni!
Közben elkészíthető a felső réteg. Ehhez verd kemény habbá a tojásfehérjét! Egy másik tálban habosítsd ki a tojássárgákat a cukorral, keverd el benne a vaníliát, a tejfölt, a lisztet! Végül forgasd össze a felvert fehérjével!
Vedd ki a sütőből az elősütött alapot. Ha akad otthon egy kis darált dió, hintsd meg vele, ha nincs, akkor egy kis kenyérmorzsával.
Facsard ki a reszelt almát, simítsd az alaptésztára, majd öntsd le a tojásos keverékkel!
Tedd vissza a forró sütőbe és süsd aranybarnára! Sütési idő kb. 30 perc.
Szobahőmérsékleten szépen szeletelhető.
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.