Poharas étcsokis-kávés mousse
Friss, megbízható helyről származó tojásokat használjunk az elkészítéséhez, a tojásokat alaposan mossuk meg feltörés előtt.
Hozzávalók
20 dkg legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
100 ml erős instant kávé
4 tojás
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Olvasszuk össze a csokit a kávéval egy tálban vízgőz felett. Üssük a tojássárgákat egymás után a csokiba, és alaposan keverjük össze. Verjük fel a tojásfehérjéket először gyengén habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük tovább, amíg keményebbé nem válik (nem szabad túl kemény habbá verni!). Óvatosan forgassuk a csokihoz három lépésben.
Tegyük poharakba, és egy órát pihentessük tálalás előtt a hűtőben.
Tetszés szerint díszíthetjük bogyós gyümölcsökkel, dekorcukorral, tört csokoládéval vagy csokireszelékkel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.