Poharas étcsokis-kávés mousse

Friss, megbízható helyről származó tojásokat használjunk az elkészítéséhez, a tojásokat alaposan mossuk meg feltörés előtt. 

Hozzávalók

20 dkg legalább 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé

100 ml erős instant kávé

4 tojás

2 evőkanál cukor

Elkészítés

Olvasszuk össze a csokit a kávéval egy tálban vízgőz felett. Üssük a tojássárgákat egymás után a csokiba, és alaposan keverjük össze. Verjük fel a tojásfehérjéket először gyengén habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük tovább, amíg keményebbé nem válik (nem szabad túl kemény habbá verni!). Óvatosan forgassuk a csokihoz három lépésben.

Tegyük poharakba, és egy órát pihentessük tálalás előtt a hűtőben. 

Tetszés szerint díszíthetjük bogyós gyümölcsökkel, dekorcukorral, tört csokoládéval vagy csokireszelékkel.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + tizenhét =

hirdetés