Kevert almás őzgerincben

Az eredeti francia almatorta receptje alapján készült; nem tortaformában, hanem őzgerincben sütöttük meg. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a gyorsan összeállítható édességeket, az almás sütiket. 

Hozzávalók 35 x 11 centis őzgerinchez

80 g liszt

1/2 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

2-3 nagy alma (több fajtát is használhatunk)

2 nagy szobahőmérsékletű tojás

80 g cukor

2 evőkanál rum vagy rumaroma – elhagyható, nem mindenki szereti, jellegzetes ízt ad a sütinek

1 csomag vaníliás cukor

85 g vaj (olvasszuk meg és hűtsük szobahőmérsékletre)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Az őzgerincet vékonyan vajazzuk ki, zsemlemorzsával vagy kekszmorzsával szórjuk meg. Hámozzuk meg az almákat és szeleteljük fel 3-4 milliméteresre.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Egy nagy tálban verjük fel az egész tojásokat habosra, adjuk hozzá a cukrot, a rumot és a vaníliás cukrot. Szitáljuk hozzá a lisztes keverék felét, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vaj felét is. Adjuk hozzá a maradék lisztes keveréket, majd a maradék vajat.

A masszát simítsuk az őzgerincbe, majd jól nyomkodjuk bele az almaszeleteket, szorosan egymás mellé.

hirdetés 

hirdetés 

Sütési idő kb. 35-40 perc. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával, majd a sütési idő végefele vegyük le róla.

Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.

Hagyjuk, majd borítsuk ki az őzgerincből. A tetejét szőlőcukorral hintettük meg, de kenőecsettel vékonyan megkenhetjük mézzel, juharsziruppal vagy szörppel is, szép fényt ad a sütinek és intenzívebb lesz az íze.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =

hirdetés