Zabpelyhes túrógombóc. Sütés-főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető
Egészséges, laktató, nem hizlal és villámgyorsan összeállítható. Aki szereti a túrót, érdemes kipróbálnia!
Hozzávalók 5-6 kis gombóchoz
12,5 dkg tehéntúró
3 púpozott evőkanál apró szemű zabpehely
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál méz
1 kk vaníliás cukor
1 evőkanálnyi apróra vágott mazsola, aszalt vörösáfonya vagy más aszalvány (ha nincs otthon, adjunk hozzá frissen facsart citromlevet, jót tesz neki egy kis fanyar íz)
Mézontófű mézzel ízesítettük
Hempergetéshez
Szőlőcukor, cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor, csokiforgács, kókuszreszelék
Elkészítés
A túrót egy közepes keverőtálban villával jól törjük össze, adjuk hozzá a zabpelyhet, a tejfölt, a mézet, a vaníliás cukrot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd az egészet alaposan keverjük össze. Formáljunk nagyobb diónyi gombócokat a masszából, majd hempergessük meg szőlőcukorban, kakaóporban, kókuszreszelékben stb.
Szőlőcukorban megforgatva
Fogyasztás előtt kis időre tegyük a hűtőbe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.