Mogyorós-barackos brownie
A brownie titka a jó minőségű étcsokoládé és a sütési idő. Sütésnél figyelni kell, mert a brownie akkor jó, ha a belseje lágy, a tetején pedig ropogós kéreg alakul ki. Izgalmasabbá tehető mogyoróval, dióval, mandulával, kandírozott vagy aszalt gyümölcsökkel.
Hozzávalók
A tésztához
200 g 70%-os étcsokoládé
20 dkg finomliszt
80 g vaj
80 g cukor
1 vaníliás cukor (Bourbon)
1 teáskanál őrölt fahéj
3 tojás
5-6 ek víz
fél tasak sütőpor
1/3 bögre vízben (vagy konyakban) áztatott aszalt sárgabarack apróra vágva (idényben friss gyümölcsből készíthető)
4 ek apróra tört mogyoró vagy mandula
Díszítéshez
1 tortabevonó
aszalt sárgabarack apróra vágva
apróra tört törökmogyoró vagy szeletelt/apróra tört tisztított mandula (mi egész mogyoróval szórtuk meg)
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Az étcsokit törjük darabokra, keverjük össze a vízzel és a vajjal, majd gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.
A megolvasztott csokihoz keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Üssük bele a tojásokat egyesével, mindegyik után keverjük jól össze a csokis masszát.
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd robotgéppel keverjük a csokis masszába. Spatulával vagy kanállal keverjük hozzá az apróra vágott barackot és a mogyorót (vagy mandulát).
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, majd 180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
A tésztát rövid ideig hagyjuk a nyitott ajtajú sütőben hűlni.
A tetejére készítsük el a csokoládémázat a tortabevonó utasításai szerint eljárva, a mázat simítsuk a tésztára, és szórjuk meg sárgabarackkal, mogyoróval/mandulával. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.