Mogyorós-barackos brownie

A brownie titka a jó minőségű étcsokoládé és a sütési idő. Sütésnél figyelni kell, mert a brownie akkor jó, ha a belseje lágy, a tetején pedig ropogós kéreg alakul ki. Izgalmasabbá tehető mogyoróval, dióval, mandulával, kandírozott vagy aszalt gyümölcsökkel. 

Hozzávalók

A tésztához

200 g 70%-os étcsokoládé

20 dkg finomliszt

80 g vaj

80 g cukor

1 vaníliás cukor (Bourbon)

1 teáskanál őrölt fahéj

3 tojás

5-6 ek víz

fél tasak sütőpor

1/3 bögre vízben (vagy konyakban) áztatott aszalt sárgabarack apróra vágva (idényben friss gyümölcsből készíthető)

4 ek apróra tört mogyoró vagy mandula

Díszítéshez

1 tortabevonó

aszalt sárgabarack apróra vágva

apróra tört törökmogyoró vagy szeletelt/apróra tört tisztított mandula (mi egész mogyoróval szórtuk meg)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Az étcsokit törjük darabokra, keverjük össze a vízzel és a vajjal, majd gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.

A megolvasztott csokihoz keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Üssük bele a tojásokat egyesével, mindegyik után keverjük jól össze a csokis masszát.

Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd robotgéppel keverjük a csokis masszába. Spatulával vagy kanállal keverjük hozzá az apróra vágott barackot és a mogyorót (vagy mandulát).

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, majd 180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.

A tésztát rövid ideig hagyjuk a nyitott ajtajú sütőben hűlni.

A tetejére készítsük el a csokoládémázat a tortabevonó utasításai szerint eljárva, a mázat simítsuk a tésztára, és szórjuk meg sárgabarackkal, mogyoróval/mandulával. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − 3 =

hirdetés