Pilótakeksz házilag
Pilótakekszet házilag is készíthetünk.
Hozzávalók a tésztához
25 dkg vaj
25 dkg cukor
55 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
4-5 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
A tészta elkészítése
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. A tészta egyik felébe 2-3 evőkanál kakaóport teszünk, kevés tejet is adunk hozzá. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Pihentetés után kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 180 fokon sütjük 6-8 percig.
A kiszaggatott tésztát mintázhatjuk kristálypohárral a fotón látható módon, de kaphatók nagyon szép kézműves süteménymintázó fapecsétek is >>
A krém hozzávalói és elkészítése
A krémhez kapcsolódóan el kell mondanom, hogy ez a krém a saját ízvilágomat tükrözi. Kb. 25 dkg vajat, 25 dkg porcukrot, 3 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaót, 10 dkg étcsokoládét, és kb. fél üveg Nutellát habosra kikeverünk. Kávéskanálnyi mennyiséggel összeragasztjuk a kétféle kekszet.
Fémdobozban tárolható, rétegenként zsírpapírral elválasztva. A keksz pár óra alatt megpuhul.
Rakó Ilona receptje
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.