Pilótakeksz házilag

Pilótakekszet házilag is készíthetünk.

Hozzávalók a tésztához

25 dkg vaj

25 dkg cukor

55 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 db tojás

4-5 evőkanál tej

1 csomag vaníliás cukor

A tészta elkészítése

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk. A tészta egyik felébe 2-3 evőkanál kakaóport teszünk, kevés tejet is adunk hozzá. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Pihentetés után kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 180 fokon sütjük 6-8 percig.

A kiszaggatott tésztát mintázhatjuk kristálypohárral a fotón látható módon, de kaphatók nagyon szép kézműves süteménymintázó fapecsétek is >>

Fotó: sulia

Pilótakeksz

 

A krém hozzávalói és elkészítése

A krémhez kapcsolódóan el kell mondanom, hogy ez a krém a saját ízvilágomat tükrözi.  Kb. 25 dkg vajat, 25 dkg porcukrot, 3 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaót, 10 dkg étcsokoládét, és kb. fél üveg Nutellát habosra kikeverünk. Kávéskanálnyi mennyiséggel összeragasztjuk a kétféle kekszet.

Fémdobozban tárolható, rétegenként zsírpapírral elválasztva. A keksz pár óra alatt megpuhul.

Rakó Ilona receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 12 =

hirdetés